GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

NOVÉ VÝROBKY »

Ochucené grilovací oleje pro zdravou marinádu

 

 

 

Ochucene grilovaci oleje pro zdravou marinaduGrilovací sezona začíná a s ní se do centra pozornosti opět dostává marinování. Připravit originální, ale vyváženou a zdravou marinádu je s ochucenými olivovými oleji Monini snazší než kdy předtím. Stačí špetka soli a tento kvalitní olivový olej, který je k dostání ve třech příchutích - jemný citron, pikantní česnek & chilli a svěží bazalka. Extra panenské olivové olejejsou vhodné nejen pro teplou kuchyni, ale neměly by chybět na vašem stole k dochucení jídel přímo na talíři.


Ochucené extra panenské olivové oleje Monini lze použít samostatně, a nechat tak plně vyniknout jemnou ovocnou příchuť citronu, pikantnost česneku a chilli nebo bylinkovou svěžest bazalky. Jsou ideální nejen na skvělé marinády, ale také jako zálivka na saláty nebo k finálnímu dochucení pokrmu přímo na talíři. Lze je také volně používat při vaření jako běžný extra panenský olivový olej a kombinovat je s dalšími ingrediencemi podle vlastní chuti. Nedocenitelnéjsou při přípravě pravých italských specialit, ale lze jimi ozvláštnit i tradiční česká jídla. Umožňují grilovat, vařit, smažit, péct i dusit chutně a zajímavě při zachování zdravotních výhod extra panenského olivového oleje.


Jemný citron

Jemný citronový olej je ideální k dochucení grilovaných rybích specialit. Neutralizuje zápach rybiny a dodá masu lehký citrusový podtón. Výborně se hodí také k marinování drůbeže. Delikátně dochutí zeleninové saláty a je jako stvořený pro dochucení typicky italského carpaccia (syrové plátky hovězí svíčkové) či rizota s mořskými plody. S tímto olejem ani nemusíte používat citron.


Pikantní česnek & chilli

Pikantní olej s česnekem a chilli je pro grilování jako stvořený. Je vhodný pro marinování hovězího nebo vepřového masa. Výborně okoření také pečené brambory nebo pizzu. Dodá příjemně ostrou chuť těstovinovým nebo luštěninovým pokrmům. Doslova „patří" na těstoviny aglio olio e peperoncino (s česnekem a feferonkou). Lze jej však využít také v tradiční české kuchyni jako základ jíšky pikantního guláše nebo dršťkové polévky.


Svěží bazalka

Olej se svěží příchutí bazalky se hodí k marinování všech druhů masa. Umožňuje připravit typicky italské předkrmy, jako jsou bruschetta (toasty s rajčaty, česnekem a bazalkou) nebo caprese (mozzarella s rajčaty a bazalkou). Je skvělý v kombinaci s těstovinami jako alternativa oblíbeného pesta nebo kořenící přísada do složitějších receptů.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

14.06.2011 - 21:42:12

 
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.