Šéfkuchař restaurace U koně Jaroslav Sapík je mezi českými kuchaři legendou. Vařil na Hradě pro Václava Havla i pro papeže Jana Pavla II. Restaurace U koně v obci Klokočná letos oslaví dvacet let od svého otevření a Sapík ho chce oslavit, jak jinak, dobrým jídlem a pitím.
Jsme na to velmi hrdí. Naše restaurace je typicky česká, takže chystáme na oslavu i menu v tomto duchu.
Naprosto se mu podřizujeme. Sezona je velmi důležitá. V zimě děláme zabijačku, a když v létě přijdou české ryby a dobrá drůbež, tak je začneme vařit. Nyní je sezona chřestu a my samozřejmě jídla z něj do naší nabídky zahrnuli.
Chtěl bych tu zahrádku otevřít pro cyklisty a turisty. Postavím tam sprchu, aby se mohli osprchovat, najíst se, dát si pivko a jet dál. Bude to taková příjemná oáza.
Objíždím republiku a recepty z regionů si zapisuji. Ladův kotlet zde vždy byl. Vlastně to je jednoduché. Dříve měli lidé přes zimu zelí naložené, na půdě zavěšený česnek a cibuli a zabíjelo se. K tomu byly brambory nebo knedlík. To všechno ti lidé měli doma. Nepotřebovali nic nakupovat. A o tom regionální jídla jsou.
Doporučil bych restauraci Tvrz v Průhonicích.
Zdroj: www.ihned.cz
Autor: Bedřich Kratochvíl
16.05.2012 - 07:06:56
Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Čeští gurmeti chodí nejraději debužírovat do čísla 40 v pražské ...
Výpověď pracovního poměru je jednostranný právní úkon, který je možné ...