GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.11.2017, svátek má Cecílie
GastroTrend
 

RUBRIKY/ČLÁNKY » INSPIRACE/RESTAURACE

Konkurence musí pokulhávat

 

 


Konkurence musi pokulhavatŠéfkuchař restaurace U koně Jaroslav Sapík je mezi českými kuchaři legendou. Vařil na Hradě pro Václava Havla i pro papeže Jana Pavla II. Restaurace U koně v obci Klokočná letos oslaví dvacet let od svého otevření a Sapík ho chce oslavit, jak jinak, dobrým jídlem a pitím.


HN: Vaše restaurace oslaví letos dvacet let existence. Co chystáte?


Jsme na to velmi hrdí. Naše restaurace je typicky česká, takže chystáme na oslavu i menu v tomto duchu.


HN: Jak moc se řídíte gastronomickým kalendářem?


Naprosto se mu podřizujeme. Sezona je velmi důležitá. V zimě děláme zabijačku, a když v létě přijdou české ryby a dobrá drůbež, tak je začneme vařit. Nyní je sezona chřestu a my samozřejmě jídla z něj do naší nabídky zahrnuli.


HN: Váš hostinec je vyhlášen tím, že si spoustu věcí děláte sami. Váš domácí sulc, ale i klobásky jsou skvělé. Nemáte důvěru k dodavatelům? Snažíme se mít něco jiného než ostatní. Chceme mít svůj vlastní výrobek. Já rád předělávám věci podle svého. Mám například výborný kozí sýr, ale raději ho přetvořím v něco ještě lepšího. Nechci svým hostům dávat něco, co vyrobil někdo jiný. Práce našich zaměstnanců prostě musí být vidět. A samozřejmě musím mít náskok před konkurencí. Ta musí za námi pořádně pokulhávat. HN: Za domem máte krásnou zahradu. Viděl jsem, že se tam činí zedníci. Co chystáte?


Chtěl bych tu zahrádku otevřít pro cyklisty a turisty. Postavím tam sprchu, aby se mohli osprchovat, najíst se, dát si pivko a jet dál. Bude to taková příjemná oáza.


HN: Na jídelním lístku máte i speciality z Ladova kraje. Kde jste recepty na tato jídla našel?


Objíždím republiku a recepty z regionů si zapisuji. Ladův kotlet zde vždy byl. Vlastně to je jednoduché. Dříve měli lidé přes zimu zelí naložené, na půdě zavěšený česnek a cibuli a zabíjelo se. K tomu byly brambory nebo knedlík. To všechno ti lidé měli doma. Nepotřebovali nic nakupovat. A o tom regionální jídla jsou.


HN: Jakou další restauraci, kromě té vaší, byste doporučil pro manažerský oběd?


Doporučil bych restauraci Tvrz v Průhonicích.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Bedřich Kratochvíl
16.05.2012 - 07:06:56

REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.10.2011 - Nejlepší pivo v Praze

Nejlepší pivo v Praze točí v nuselské pivnici Zlý časy. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.