Šéfkuchař restaurace U koně Jaroslav Sapík je mezi českými kuchaři legendou. Vařil na Hradě pro Václava Havla i pro papeže Jana Pavla II. Restaurace U koně v obci Klokočná letos oslaví dvacet let od svého otevření a Sapík ho chce oslavit, jak jinak, dobrým jídlem a pitím.
Jsme na to velmi hrdí. Naše restaurace je typicky česká, takže chystáme na oslavu i menu v tomto duchu.
Naprosto se mu podřizujeme. Sezona je velmi důležitá. V zimě děláme zabijačku, a když v létě přijdou české ryby a dobrá drůbež, tak je začneme vařit. Nyní je sezona chřestu a my samozřejmě jídla z něj do naší nabídky zahrnuli.
Chtěl bych tu zahrádku otevřít pro cyklisty a turisty. Postavím tam sprchu, aby se mohli osprchovat, najíst se, dát si pivko a jet dál. Bude to taková příjemná oáza.
Objíždím republiku a recepty z regionů si zapisuji. Ladův kotlet zde vždy byl. Vlastně to je jednoduché. Dříve měli lidé přes zimu zelí naložené, na půdě zavěšený česnek a cibuli a zabíjelo se. K tomu byly brambory nebo knedlík. To všechno ti lidé měli doma. Nepotřebovali nic nakupovat. A o tom regionální jídla jsou.
Doporučil bych restauraci Tvrz v Průhonicích.
Zdroj: www.ihned.cz
Autor: Bedřich Kratochvíl
16.05.2012 - 07:06:56
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...