GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.11.2017, svátek má Cecílie
GastroTrend
 

RUBRIKY/ČLÁNKY » INSPIRACE/RESTAURACE

AHR ČR vyjádřila nesouhlas se zákonem

 

 

 

 

ilustracni fotoAHR ČR vyjádřila nesouhlas s návrhem zákona o ochraně před škodami způsobenými návykovými látkami, který zveřejnilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Návrh zákona poškozuje svobodné podnikání a povede k dalšímu úbytku pracovních míst a poklesu tržeb v pohostinství. Stát tímto zákonem přenáší odpovědnost za nedostatečnou kontrolní činnost na všechny podnikatele a vystavuje je nebezpečí likvidačních sankcí. AHR ČR zastává stanovisko, že realizace tohoto záměru by opět poškodila podnikatele v oboru pohostinství a způsobila další úbytek restaurací a barů. V konečném důsledku by došlo k dalšímu snížení počtu pracovních míst v tomto oboru. Navíc návrh tohoto opatření přichází v době, kdy obor pohostinství prochází závažnou krizí. Pro podnikatele je nepřípustné, aby se podmínky podnikání chaoticky měnily v poměrně krátkém časovém období. Navíc stát po alkoholové kauze, zákonu o nespolehlivém plátci DPH přichází s dalším opatřením, kterým pouze přesouvá odpovědnost za nedokonale prováděnou kontrolní činnost na podnikatele. V restauraci by měl být vždy jeden nealkoholický nápoj levnější než alkoholický nápoj stejného objemu. Toto opatření je nepřípustnou cenovou regulací trhu. AHR ČR má za to, že je dokonce v rozporu s evropskými směrnicemi, které chrání volný trh. Navíc toto opatření nijak neovlivní snížení konzumace alkoholických nápojů, pouze zasahuje přímo do svobody podnikání. AHR ČR prostuduje tento návrh a v případě jeho přijetí formou zákona je připravena se proti němu bránit i soudní cestou. Další návrh se týká úplného zákazu kouření v restauracích. Současná legislativa, která před třemi lety zavedla povinnost označit provozovny s odděleným kuřáckým prostorem, vedla mnoho podnikatelů k nemalým investicím do úprav svých provozoven. Opatření se v praxi osvědčilo a AHR ČR tak neshledává důvody k dalším legislativním změnám.

 

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.02.2013 - 13:04:15

REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.10.2011 - Nejlepší pivo v Praze

Nejlepší pivo v Praze točí v nuselské pivnici Zlý časy. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.