Ve čtvrtek 2. května (2013) proběhla slavnostní večeře Great Dinner with Martell pořádaná společností Jan Becher - Pernod Ricard.
Hosté mohli ochutnat sedmichodové menu připravené třemi šéfkuchaři - Janem Punčochářem (Le Terroir), Petrem Hajným (Chagalls Club Restaurant) a Ladislavem Doušou (Sokolovna).
Toto menu bylo inspirováno chuťovými profily tří známých koňaků z portfolia firmy Martell - V.S.O.P., XO a Cordon Bleu. Celým večerem provedl hosty český odborník na etiketu Ladislav Špaček a francouzský zástupce firmy Martell Christophe Pienkowski.
Důvod k uspořádání gastronomického večera vysvětluje Petra Fialová, Brand manažerka značky Martell: „Inspirovali jsme se projektem Pure Gourmet, kterým Martell ve světě popularizuje spojení prémiového koňaku a gastronomie, a vznikl z toho koncept večeří Great Dinners, kterým bychom tento trend v gastronomii rádi představili také u nás. Doufáme, že tato večeře nebude poslední a že budeme moci spolupracovat s dalšími skvělými šéfkuchaři na volném pokračování."
Večeře se zúčastnil také Christophe Pienkowski, který jako Brand Development Manager má na starosti projekt Pure Gourmet. Ten k eventu řekl: „Jednalo se o první gastronomický event spojený s koňaky Martell, který mohli čeští hosté navštívit. Doufám, že jsme všechny přesvědčili, že vynikající koňak a skvělá gastronomie patří k sobě. Je pro nás velmi důležité představit náš koncept Pure Gourmet v kontextu, který ukazuje náš koňak jako vhodný doplněk haute cuisine, a dokázat tak, že koňak nemusí být jen nápoj, který si užíváme po jídle nebo jako drink v klubech."
Obecnější důvody k uspořádání akce Great Dinners právě s Martellem vysvětluje Brand manažerka Martell Petra Fialová: „Pečlivě opečovávaná receptura, tradice a řemeslná zručnost ve spojení s využitím těch nejlepších ingrediencí jsou kvality typické pro koňaky Martell. Tyto kvality zároveň definují práci těch nejlepších kuchařů, kteří se věnují vrcholné gastronomii. Proto nám připadalo přirozené tyto dvě disciplíny - tradiční koňak a to nejlepší z české gastronomie - spojit do jednoho celku," říká Fialová. „Věříme, že Great Dinners budou inspirovat k tvorbě nejen námi oslovené šéfkuchaře, ale také další kuchaře a gastronomickou komunitu u nás," dodává.
Gastronomický večer Great Dinner with Martell se uskutečnil 2. května v Praze. Koncept Great Dinner počítá s pořádáním podobné akce na podzim tohoto roku - tentokrát ovšem pod taktovkou skotské whisky Chivas Regal!
31.05.2013 - 06:32:05
Znalost destilace přivezli na Pyrenejský poloostrov Arabové koncem 8. století. ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Doposud se pro výrobu ovocných nápojů používaly klasické druhy citrusových ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...