GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.03.2024, svátek má Taťána
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Barmanským šampinem Bols Around the World se stal Rusty Cerven z Londýna

 

 


Barmanskym sampinem Bols Around the World se stal Rusty Cerven z LondynaSvět zná nového barmanského šampióna. Nejlepším barmanem se v soutěži Bols Around the Word stal Rusty Cerven z londýnského The Connaught Bar. Cerven zvítězil v Grand finále, které se konalo 7. května v Amsterdamu. Vítězným drinkem se stal Columbus Punch s exotickými a vzácnými ingrediencemi z Orientu. Cerven tvrdí, že punč dovezený z Dálného východu je považován za otce koktejlů a jeho popularita dnes znovu ožívá. V drinku spojil ingredience inspirované chutěmi z celého světa.

 

V rámci Bols Around the World se hledal nejlepší a nejcharizmatičtější barman z 66 zemí světa. Cerven získal status platinového reprezentanta Bols a vyhrál osmidenní cestu kolem světa do čtyř hlavních koktejlových měst podle svého výběru. Později se podívá i do New Orleans na akci Tales of the Coctails. Všech 21 semifinalistů se pyšní titulem ambasadora Bols a získali cestu do Amsterdamu na jedinečný tréninkový program v Bols Bartending Academy.

 

Šéfkou poroty letošního ročníku byla hlavní trenérka Bols Bartending Academy Malika Saidi. Za Mixellany Limited zasedli v porotě autoři knih o nápojích Anistatia Miller a Jared Brown, dále mistr japonského barmanského umění a majitel Baru High Five v Tokyu Hidetsugu Ueno, jedna z 25 nejvlivnějších osobností z koktejlové branže a spolumajitel barmanské školy Faux Tropical Bar School Jeff (Beachbum) Berry, globální reprezentant značky Galliano, hlavní mixolog nejlepšího světového baru podle TOC s názvem Connaught Bar Ago Peronne. V roce 2012 se šampiónem soutěže BATW stal Gabor Onufer z Maďarska se svým koktejlem The Merchant a receptem Pass the Dutchie. V letošním roce zaujal místo posledního člena poroty.

 

Porota prestižní barmanské soutěže Bols Around the World vybrala do semifinále 21 barmanů. Výběr 21 semifinalistů probíhal v 16 světových regionech. Z každé oblasti pak postoupil jeden vítěz. Dalších pět semifinalistů vzešlo z programu pro Mladé talenty. Nejlepší z nich pak postoupí do finále, kde se utká s 11 barmanskými mistry.

 

Po 1. květnu se jen 12 ze semifinalistů probojovalo až do Velkého finále, které se konalo 7. května v Amsterodamu. Tým porotců v čele s trenérkou Bols Bartending Academy byl v letošním roce doslova zaskočen mírou kreativity a originality soutěžících, a to nejenom barmanů z tradičních center koktejlového umění jako je New York nebo Londýn, ale všech soutěžících z 66 zemí.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.05.2013 - 06:54:59

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.