V německém Haselünne se 10. září konal již 13. ročník pravidelné soutěže Rudolf Jelínek Cup 2013. V této mezinárodní barmanské soutěži, které se každoročně účastní profesionální barmani z Česka, Slovenska, Polska a Rumunska, reprezentovali letos Českou republiku barmani Martin Vogeltanz a Michal Novák, naše slovenské sousedy zastupoval Tomáš Gyen.
Soutěž se letos odehrávala přímo v prostorách německé společnosti Berentzen-Gruppe AG, jejíž produkty v České republice distribuuje společnost Rudolf Jelínek. Barmanské klání probíhalo ve dvou kategoriích - classic a free style. Výkony všech soutěžících posuzovala odborná porota, v níž nechyběl Aleš Svojanovský (prezident České barmanské asociace), Tomáš Zahradil (člen České barmanské asociace a vedoucí sekce Mistr kávy), Milan Šefc (viceprezident slovenské barmanské asociace) a Piotr Dzadkoviec (viceprezident Slovenské barmanské asociace).
Jako první proběhla soutěž v kategorii classic, v rámci které museli barmani připravit dva originální soutěžní nápoje: short drink a long drink. Večer pak patřil divácky atraktivní kategorii free style. Mimořádnou show předvedli nejúspěšnější barmani ze všech zúčastněných států. Základní surovinou pro přípravu drinků v kategorii free style byla novinka z řady Puschkin společnosti Berentzen, a to šlehačková vodka s názvem Puschkin Whipped Cream.
Nejvyšší ohodnocení získal Martin Vogeltanz (Česká republika), který dosáhl prvního místa nejen v kategorii free style, ale také v kategorii classic. Druhé místo obsadil Tomáš Gyen (Slovenská republika) a třetí místo získal Michal Novák (Česká republika).
Přinášíme vám vítězné drinky z lahodné šlehačkové vodky, které si s trochou zručnosti zvládnete namíchat sami v pohodlí vašeho domova.
2 cl Puschkin šlehačka (Puschkin Whipped Cream)
1 cl Monin sirupu jahoda
1 cl Monin sirupu černý rybíz
0,5 cl Monin sirupu crème brûlée
2 cl jahodového džusu
2 cl smetany
Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience. Důrazně protřepeme a celý obsah šejkru nalijeme do vychlazené sklenice typu short.
4 cl Puschkin šlehačka (Puschkin Whipped Cream)
1 cl Monin vanilkového likéru
1,5 cl Monin spiced sirupu
3,5 cl brusinkového džusu
Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience. Důrazně protřepeme a celý obsah šejkru nalijeme do vychlazené sklenice typu short.
4 cl Puschkin šlehačka (Puschkin Whipped Cream)
2 cl Monin broskvového likéru
5 cl banánového džusu
5 cl ananasového džusu
Soda
Do sklenice typu long nalijeme banánový a ananasový džus, Monin broskvový likér, přidáme Puschkin Whipped Cream a na závěr dolijeme sodou.
Puschkin Whipped Cream
Puschkin Whipped Cream se vyrábí z vysoce kvalitní vodky Puschkin. Šlehačkový Puschkin s obsahem alkoholu 17,5 % rafinovaně kombinuje sílu křišťálově čisté vodky s jemnou chutí domácí šlehačky. Pije se ledově vychlazený jako panák nebo v lahodných koktejlech. Tajemstvím mimořádné kvality vodky Puschkin je unikátní ledový filtrační proces, který byl vyvinut speciálně pro ni. Při něm dochází k ochlazení vodky na - 8 °C a ta je pak filtrována přes speciální vrstvené uhlíkové filtry. Celkem pět kontrolních etap v průběhu celého výrobního procesu zajišťuje nejvyšší kvalitu. Tento unikátní proces, jehož know-how vlastní vodka Puschkin, se datuje již od roku 1929.
Doporučená maloobchodní cena novinky Puschkin Whipped Cream je 189 Kč.
08.10.2013 - 08:15:47
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...