GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Vítězné drinky ze šlehačkové Puschkin vodky

 

 

 

Vitezne drinky ze slehackove Puschkin vodky

13. ročník mezinárodní barmanské soutěže Rudolf Jelínek Cup


V německém Haselünne se 10. září konal již 13. ročník pravidelné soutěže Rudolf Jelínek Cup 2013. V této mezinárodní barmanské soutěži, které se každoročně účastní profesionální barmani z Česka, Slovenska, Polska a Rumunska, reprezentovali letos Českou republiku barmani Martin Vogeltanz a Michal Novák, naše slovenské sousedy zastupoval Tomáš Gyen.


Soutěž se letos odehrávala přímo v prostorách německé společnosti Berentzen-Gruppe AG, jejíž produkty v České republice distribuuje společnost Rudolf Jelínek. Barmanské klání probíhalo ve dvou kategoriích - classic a free style. Výkony všech soutěžících posuzovala odborná porota, v níž nechyběl Aleš Svojanovský (prezident České barmanské asociace), Tomáš Zahradil (člen České barmanské asociace a vedoucí sekce Mistr kávy), Milan Šefc (viceprezident slovenské barmanské asociace) a Piotr Dzadkoviec (viceprezident Slovenské barmanské asociace).


Jako první proběhla soutěž v kategorii classic, v rámci které museli barmani připravit dva originální soutěžní nápoje: short drink a long drink. Večer pak patřil divácky atraktivní kategorii free style. Mimořádnou show předvedli nejúspěšnější barmani ze všech zúčastněných států. Základní surovinou pro přípravu drinků v kategorii free style byla novinka z řady Puschkin společnosti Berentzen, a to šlehačková vodka s názvem Puschkin Whipped Cream.


Nejvyšší ohodnocení získal Martin Vogeltanz (Česká republika), který dosáhl prvního místa nejen v kategorii free style, ale také v kategorii classic. Druhé místo obsadil Tomáš Gyen (Slovenská republika) a třetí místo získal Michal Novák (Česká republika).


Přinášíme vám vítězné drinky z lahodné šlehačkové vodky, které si s trochou zručnosti zvládnete namíchat sami v pohodlí vašeho domova.

 

 

 

Whipped Berries - Martin Vogeltanz

 

m.vogeltaz freestyle drink

2 cl Puschkin šlehačka (Puschkin Whipped Cream)

1 cl Monin sirupu jahoda

1 cl Monin sirupu černý rybíz

0,5 cl Monin sirupu crème brûlée

2 cl jahodového džusu

2 cl smetany


Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience. Důrazně protřepeme a celý obsah šejkru nalijeme do vychlazené sklenice typu short.

 

 

 

 

 

 

Sweet German Cream - Tomáš Gyen

 

t.gyen freestale drink

4 cl Puschkin šlehačka (Puschkin Whipped Cream)

1 cl Monin vanilkového likéru

1,5 cl Monin spiced sirupu

3,5 cl brusinkového džusu


Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience. Důrazně protřepeme a celý obsah šejkru nalijeme do vychlazené sklenice typu short.

 

 

 

 

 

 

 

 

Last Shoot - Michal Novák

 

m.novak freestyle drink

4 cl Puschkin šlehačka (Puschkin Whipped Cream)

2 cl Monin broskvového likéru

5 cl banánového džusu

5 cl ananasového džusu

Soda


Do sklenice typu long nalijeme banánový a ananasový džus, Monin broskvový likér, přidáme Puschkin Whipped Cream a na závěr dolijeme sodou.

 

 

 

 

 

 

 

Puschkin Whipped Cream


Puschkin Whipped Cream se vyrábí z vysoce kvalitní vodky Puschkin. Šlehačkový Puschkin s obsahem alkoholu 17,5 % rafinovaně kombinuje sílu křišťálově čisté vodky s jemnou chutí domácí šlehačky. Pije se ledově vychlazený jako panák nebo v lahodných koktejlech. Tajemstvím mimořádné kvality vodky Puschkin je unikátní ledový filtrační proces, který byl vyvinut speciálně pro ni. Při něm dochází k ochlazení vodky na - 8 °C a ta je pak filtrována přes speciální vrstvené uhlíkové filtry. Celkem pět kontrolních etap v průběhu celého výrobního procesu zajišťuje nejvyšší kvalitu. Tento unikátní proces, jehož know-how vlastní vodka Puschkin, se datuje již od roku 1929.


Doporučená maloobchodní cena novinky Puschkin Whipped Cream je 189 Kč.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

08.10.2013 - 08:15:47

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.