GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.11.2017, svátek má Cecílie
GastroTrend
 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Barmanem roku 2015 se stal Tomáš Melzer

 

Starý Plzenec 23. března 2015 – Nejlepší barmani z České republiky se v neděli sešli na prestižní soutěži Grand Prix CBA 2015 Bohemia Sekt Cocktail Competition. Po vyrovnaném souboji elity se tím nejlepším nakonec stal Tomáš Melzer z Hemingway Baru. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do soutěže bylo nominováno celkem 22 barmanů, jejichž klíčovým úkolem bylo namíchat jeden sparkling koktejl s Bohemia Sektem a jeden libovolný dle vlastní fantazie. Všichni zúčastnění ukázali v boji o titul své nejlepší dovednosti a obrovské nasazení. Po náročném dni nakonec Česká barmanská asociace vyhlásila absolutního vítěze, kterým se stal Tomáš Melzer se svými koktejly August breakfast a Hanky švestky.

 

„Sešla se tu opravdu velká konkurence, mnohých ze zkušených soupeřů si osobně velmi vážím a jsem samozřejmě velmi rád, že pro tentokrát si mohu zrovna já odnést toto významné ocenění,“ říká vítěz Tomáš Melzer.

 

Nominace dvaadvaceti nejlepších barmanů, z nichž se všichni soutěže zúčastnili, dokazuje, že v České republice skrývá mnoho talentů. „Naše barová scéna je opravdu na vysoké úrovni, máme úspěchy v zahraničí a Češi i Slováci jsou tam velmi ceněni,“ doplňuje Tomáš Melzer, který se začal této profesi věnovat v 16 letech.

 

„I další ročník Bohemia Sekt Cocktail Competition dokázal, že Bohemia Sekt nepatří jen do vinotéky, ale také na bar. I letos jsme byli nadšeni jak dále je možné s „bohemkou“ originálně  a kreativně pracovat,“ okomentoval soutěž Martin Fousek, marketingový ředitel společnosti BOHEMIA SEKT.

 

Bohemia Sekt Cocktail Competition se každoročně koná v rámci konference České asociace, na které jsou nominováni ti nejlepší barmani z České republiky.

 

Koktejly Tomáše Melzera:

AUGUST BREAKFATS

20 ml ibiškový likér

10 ml broskvový likér Cartron

10 ml čerstvá citronová šťáva

5 ks malin

Dolít Bohemia Sekt Prestige Chardonnay Brut

Ozdoba: jedlé květy

 

 

HANKY ŠVESTKY

30 ml slivovice Vizovická ročníková

30 ml Cocchi Vermouth di Torino infuzované švestkami a kořením

2 zástřiky fernet

Ozdoba: uzenina s domácím dipem

 

Kontakt:

 

Mgr. Alice Dvořáková

Manažer PR, BOHEMIA SEKT

alice.dvorakova@bohemiasekt.cz

+420 733 148 127

 

BcA. Daniela Pokorná

PR Specialist, ADison

daniela.pokorna@adison.cz

+420 723 443 729

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

31.03.2015 - 11:19:25



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 4 je
 

REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.10.2011 - Nejlepší pivo v Praze

Nejlepší pivo v Praze točí v nuselské pivnici Zlý časy. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.