GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.04.2024, svátek má Vojtěch
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

RUDOLF JELÍNEK uvádí na trh Pálenku z rakytníku


 


Rudolf Jelinek uvadi na trh Palenku z rakytnikuLikérka RUDOLF JELÍNEK uvádí na trh limitovanou sérii nového výrobku z řady netradičních destilátů R. JELÍNEK - Pálenku z rakytníku. Novinka přijde na trh v limitované sérii lahví o objemu 0,2 l.


Pálenka se vyrábí macerací (louhováním) rakytníkových plodů ve velejemném obilném lihu a následnou destilací tohoto macerátu. Jde tedy o takzvaný průtahový destilát. Na trh bude dodávána pálenka se 42% obsahem alkoholu.


„Rakytník jako plodina skvěle zapadá do řady netradičních destilátů, které již několik let nabízíme. Pálenka nabízí velmi specifickou chuť odpovídající chuti samotného ovoce. Výsledek nás mile překvapil, je to produkt s jedinečnou chutí, který na trhu chybí a má podle našeho názoru smysl jej vyrábět," říká obchodní a marketingový ředitel společnosti RUDOLF JELÍNEK Miroslav Motyčka a dodává: „Podle dostupných informací jsme dnes v ČR jediným výrobcem nabízejícím pálenku z rakytníku."


V prodeji se Pálenka z rakytníku objeví v průběhu července, a to nejprve v e-shopu a v podnikových prodejnách RUDOLF JELÍNEK, následně by měla přijít do specializovaných prodejen s nápoji. Do budoucna je záměrem produkt zalistovat do sítě farmářských prodejen.


Pálenka z rakytníku se stane 14. výrobkem řady netradičních destilátů R. JELÍNEK, kterou dnes tvoří pálenky z jahod, borůvek, mirabelek, ostružin, černého rybízu, kdoule, moravské jaderničky, malin, červeného jeřábu, oskeruše, trnek, višní a také pivní pálenka.


RUDOLF JELÍNEK také zahájil vývoj dalšího produktu, který by měl být základem nové řady. Půjde o likér z plodů rakytníku s názvem Elixír z rakytníku. V současné době finišují přípravy balení, a v průběhu léta by se novinka měla objevit na trhu. „Přelomový bude Elixír z rakytníku v tom, že díky využití původní suroviny se v jednom panáku skrývá doporučená denní dávka vitamínu C pro dospělou osobu," říká Miroslav Motyčka.


Pro zajištění části ovoce pro výrobu pálenky a likéru RUDOLF JELÍNEK již ve svých ovocných sadech vysadil keře rakytníku. Rakytník řešetlákový je opomíjený keř pocházející Foto Wikipedia.cz, Hans Hillewaert


z Ruska, ovšem dnes je již rozšířen po celé Evropě a Asii. Jeho plody obsahují až desetkrát více vitamínu C než pomeranč a také mnoho dalších léčivých látek. Více o rakytníku zde.


RUDOLF JELÍNEK a.s. je tradiční český výrobce ovocných destilátů, především slivovice. Společnost vznikla v roce 1894. RUDOLF JELÍNEK a.s. je členem skupiny R. JELÍNEK GROUP SE, která je největším světovým výrobcem ovocných destilátů. Do skupiny dále patří společnost R. JELINEK L.A. - S.A. (chilský výrobce ovocných destilátů, zejména hruškovice), největší výrobce ovocných destilátů v Rumunsku S.C. VALCO S.A. a největší výrobce švestkové rakije v Bulharsku VINPROM-TROYAN AD. Společnost RUDOLF JELÍNEK a.s. je držitelem certifikátu IFS Food. V ČR RUDOLF JELÍNEK distribuuje produkty METELKA, Berentzen, Puschkin, Polar, Stroh, Branca a bourbony Evan Williams. Více na www.rjelinek.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

08.07.2014 - 17:10:04

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.