GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.09.2017, svátek má Zlata
GastroTrend

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

PRAVIDLA PRO ČESKOU KVALIFIKACI DO SOUTĚŽE BEEFEATER MIXLDN 7

 

Pravidla pro českou kvalifikaci do soutěže Beefeater MIXLDN 7

Do letošní soutěže BEEFEATER MIXLDN 7 BARTENDER COMPETITION se mohou zaregistrovat barmani s českým občanstvím i barmani slovenské, popř. jiné národnosti žijící a pracující aktivně v baru na území ČR. Soutěžící musí mít dovršeno 21 let. Registrace musí být provedena prostřednictvím formuláře na stránkáchhttp://www.beefeatermixldn.com, kde naleznete i podrobná pravidla soutěže platná pro lokální a globální finálová kola, včetně hodnotících kritérií.

Registrace je možná do 15. září 2017.

Lokální kvalifikace probíhá od 1. do 31. října 2017.

Finále České republiky se bude konat v Praze dne 15. listopadu 2017.

Vaším úkolem bude zvolit české město, ke kterému máte vztah, ať už pracovní, či jiný, a nechat se jím inspirovat, tzn. zaměřit se na jeho kulturu, umění, jídlo, pití či obyvatele, propojit toto s láskou k Londýnu pomocí Beefeater Ginu, který je v Londýně doma, a vytvořit tak originální koktejl inspirovaný tímto spojením. 
Váš koktejl musí obsahovat minimálně 30 ml ginu Beefeater Dry nebo Beefeater 24 a musí být ve formě long nebo short drinku.

Do registračního formuláře, který naleznete na stránkách www.beefeatermixldn.com vypište svoje kontaktní údaje, údaje o baru, kde pracujete, svoji recepturu včetně detailů servisu a přípravy, stručný popis inspirace a připojte 2 fotografie: vlastní fotografii v barovém prostředí a fotografii hotového koktejlu. Formulář bude automaticky odeslán do brány Beefeater soutěže. Při tvorbě receptury myslete na to, že byste měli být schopni připravit tři porce koktejlu v časovém limitu 10 minut. Zároveň berte v potaz, že drink musí být připravitelný a prodejný v běžném barovém provozu.

Odesláním registračního formuláře se automaticky zařazujete do lokální kvalifikace soutěže. Vaším úkolem v rámci kvalifikace bude zařadit soutěžní koktejl do nápojové nabídky vašeho baru po dobu 1 – ho měsíce, a to od 1. do 31. října 2017.  V průběhu tohoto období navštíví i opakovaně váš bar kvalifikační porota /mystery shopper, která zjistí, jak je soutěžní koktejl nabízen a propagován, ochutná ho a ohodnotí. Drink musí být připraven v takové kvalitě, v jaké bude prezentován na soutěži, a musí být připraven stejně jakýmkoliv barmanem pracujícím v navštívené provozovně. Kvalifikační porota svou návštěvu nehlásí dopředu.

Jména 10 – ti postupujících finalistů oznámíme 3. 11. 2017 prostřednictvím emailu a na FB profilu českého Beefeater ambasadora.

Do lokálního finále se dostane 9 soutěžících s nejlepším skóre po sečtení bodů, které se skládají z ohodnocení z osobní návštěvy, a desátým soutěžícím bude tzv. „divoká karta“ s nejvyšším počtem „likes“, bez ohledu na osobní chuťové a vizuální hodnocení kvalifikační poroty.

Hodnoticí parametry kvalifikace při návštěvě baru kvalifikační porotou:

Vůně a chuť drinku: 50 b

Vzhled drinku: 20 b

Propagace drinku v podniku (použití zaslaných menu, aktivní nabízení, …): 30 b

Mechanika propagace na Facebooku

Beefeater ambasador zveřejní 1.10. foto vašeho soutěžního koktejlu na ambasadorském profilu www.facebook.com/BeefeaterAmbassadorCR. Okamžikem zveřejnění FB postu běží měsíční lhůta pro sbírání „likes“ pro daný drink. Bar dělá FB propagaci svému soutěžnímu drinku pomocí sdílení na svém barovém profilu nebo na profilu barmana. Možná mediální podpora sdíleného FB postu je ponechána na vůli daného baru/barmana. Po uplynutí měsíční lhůty pro sbírání likes soutěžního drinku dojde k sečtení likes u FB postu, jak u postu přímo na FB stránce „Beefeater ČR Ambasador – Kateřina Kluchová“. Soutěžící s největším počtem likes se stává divokou kartou a postupuje přímo do lokálního finále.

České finálové kolo se uskuteční v Praze ve středu 15. listopadu. Místo bude upřesněno.

Pokud postoupíte do lokálního finále, budete zde muset namíchat 3 porce vašeho soutěžního koktejlu, jednu pro porotce, jednu pro fotografa a jednu, která bude posuzována vašimi kolegy v soutěži. V rámci lokálního finále nebudete tvořit svůj drink před porotou, ale na baru mimo degustační prostor poroty. Svůj koktejl pak následně po dohotovení porotě odnesete a představíte. Porota s vámi povede rozhovor v angličtině, při němž se bude snažit pochopit inspiraci pro váš drink, otestuje vaše znalosti značky a ohodnotí provedení zadání. Soutěžícím bude povoleno pro lokální finále provést malé změny oproti původní receptuře zaslané v registračním formuláři. Jakékoliv změny musí být oznámeny místnímu týmu maximálně do 7. 11. 2017.

Přihlášené receptury musí být vytvořeny ve shodě s globálními pravidly soutěže, proto si je před tvorbou koktejlu pečlivě prostudujte.

Globální pravidla (Rules) a soutěžní podmínky (Terms and Conditions) naleznete zde:   http://www.beefeatermixldn.com

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

30.08.2017 - 12:19:22

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

01.07.2009 - Na vlnách letní gastronomie

Se střídáním ročních období je vhodné obměňovat také skladbu menu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.