GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Desítky medailí si odvážejí naši vinaři z USA

 

Z nejprestižnější americké soutěže vín San Francisco International Wine Competition si moravští a čeští vinaři vezou úctyhodných 83 medailí. Letošní 37. ročník soutěže přinesl našim vinařům 3 velké zlaté medaile, 13 zlatých, 35 stříbrných a 32 bronzových. Účast našich vín proběhla za finanční podpory Vinařského fondu a organizačního zajištění Národního vinařského centra.

 

Jednu velkou zlatou medaili získalo Vican rodinné vinařství za Pálavu 2016, výběr z hroznů.Vinařství Vican získalo také ocenění „Best of Nation Award“, které porota uděluje nejlepšímu vinařství dané země. Druhou velkou zlatou porota přidělila vinařství Bojanovský sklep Uherek za Ryzlink rýnský 2016 a třetí si odváží vinařství Vinný Dům za Frankovku rosé, 2016 pozdní sběr.

Přehled všech oceněných vín naleznete níže ke stažení.

„Světová kvalita vína vynikne právě až ve srovnání se špičkovými víny celého světa. Takto vysoký počet ocenění pro moravská vína na nejprestižnější americké soutěži, navíc pravidelně se opakující, pak nemůže nechat nikoho na pochybách, že naše vína světových parametrů dosahují,“ říká Ing. Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra.

Nejlépe byly mezi moravskými a českými víny hodnoceny odrůdy Pálava, která byla oceněna celkem 1 velkou zlatou, 3 zlatými a 4 stříbrnými medailemi, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a Rulandské bílé.

Na letošním 37. ročníku San Francisco International Wine Competition letos 58 porotců hodnotilo více než 4300 vín z 31 zemí.

Více o soutěži: http://sfwinecomp.com/

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
03.08.2017 - 13:39:01

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.