GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.11.2017, svátek má Cecílie
GastroTrend
 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Naši vinaři sklidili úspěch v Jihoafrické republice

 

ednadvacátý ročník nejvýznamnější a jediné mezinárodní soutěže na africkém kontinentu – Michelangelo Wine Awards přinesl moravským vinařům 4 zlaté medaile a 5 stříbrných medailí. Soutěž se konala ve Stellenboschi, což je centrum vinařství v Jihoafrické republice nedaleko Kapského města.


 

Dvě zlaté medaile získal Štěpán Maňák za Ryzlink vlašský 2016 Sur-lie a Hibernal 2016 výběr z hroznů. Vinařství U Kapličky taktéž obdrželo dvě zlaté medaile, a to za víno Pinot Blanc 2016 a víno Dalibor Pálava 2016. Tři stříbrné putují do vinařství Vinofol Novosedly za Ryzlink rýnský 2016, Pálavu Pavlov Exclusive 2016 a Sauvignon Blanc 2016 výběr z hroznů a zbývající dvě stříbrné si rozdělili Oldřich Drápal za slámové víno Bobulky 68 a Znovín Znojmo za Pinot Noir 2016 klaret.

„Mezi významnými mezinárodními soutěžemi narůstá konkurence, a tak se každá z nich snaží přijít s novými atraktivními nápady. Michelangelo od letoška nabízí oceněným vínům vstup na paluby a do loungí několika aerolinií, do významných partnerských hotelů, ale především nové „chytré“ samolepicí medaile, které QR kódem donavigují zákazníkův smartphone na stránku s detailním popisem vína, jeho oceněními a třeba i videem z vinic a ze sklepa,“ komentuje výhody soutěže JUDr. Luboš Bárta MBA.

Účast na letošním ročníku soutěže zaštiťovala redakce časopisu SOMMELIER a REVUE pro Hotel a Restaurant. Vína hodnotilo 28 odborníků, kteří reprezentovali 22 zemí (Argentinu, Bulharsko, Chile, Německo, Francii, Řecko, Portugalsko, Kanadu, Španělsko, Slovensko apod.) Michelangelo Wine Awards byla založena v roce 1997 jako jediná mezinárodní vinařská soutěž v jižní Africe. Soutěž každoročně obdrží od 1700 do 1800 vzorků vín, které jsou hodnoceny 100 bodovým systémem OIV.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic.cz
20.10.2017 - 08:52:36

VÍNO
REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.10.2011 - Nejlepší pivo v Praze

Nejlepší pivo v Praze točí v nuselské pivnici Zlý časy. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.