GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.03.2023, svátek má Světlana
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Cabernet Sauvignon

 

ilustrační fotoPochází z francouzské vinařské oblasti Bordeux. Vznikla přirozeným opylením odrůdy Cabernet Franc. Růst má střední až bujný, letorosty vzpřímené, řídce olistěné a dřevo vyzrává dobře. Výsadba vhodná i do skeletových půd. Pozor na náchylnost k sprchávání. Zabránit mu jde vysazováním jen dobrého klonovaného materiálu. Víno má vysoký obsah taninu a antokyanů, ale i kyselin. Vína z vyzrálých hroznů mají vždy černorybízovou chuť. K vyzrávání se používají sudy barrique. K lahvování dochází až po jednom až dvou letech, k pití se doporučuje až po dosáhnutí pěti let stáří. Ideální je podávat toto víno k hovězímu steaku nejlépe z argentinského masa nebo také k zvěřině.

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Veronika Horáková
21.11.2008 - 14:26:11



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 6 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

11.05.2018 - Naši vinaři přivážejí 57 medailí z New Yorku

Moravští a čeští vinaři uspěli na mezinárodní soutěži Great American ...

11.05.2018 - Hibernal z Vinařství Jan Plaček je absolutním vítězem soutěže Festwine

Šampionem čtrnáctého ročníku mezinárodní soutěže vín Festwine se stal Hibernal ...

28.08.2017 - Hygienici se v létě zaměřují i na prodej a výrobu zmrzliny

Hygienici se v létě zaměřují i na prodej a výrobu ...

11.05.2018 - Japonský pivní hit jde na trh v Česku

Když před třemi desítkami let japonská společnost Asahi uvedla na ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2023 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.