GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 01.10.2023, svátek má Igor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Cabernet Sauvignon

 

ilustrační fotoPochází z francouzské vinařské oblasti Bordeux. Vznikla přirozeným opylením odrůdy Cabernet Franc. Růst má střední až bujný, letorosty vzpřímené, řídce olistěné a dřevo vyzrává dobře. Výsadba vhodná i do skeletových půd. Pozor na náchylnost k sprchávání. Zabránit mu jde vysazováním jen dobrého klonovaného materiálu. Víno má vysoký obsah taninu a antokyanů, ale i kyselin. Vína z vyzrálých hroznů mají vždy černorybízovou chuť. K vyzrávání se používají sudy barrique. K lahvování dochází až po jednom až dvou letech, k pití se doporučuje až po dosáhnutí pěti let stáří. Ideální je podávat toto víno k hovězímu steaku nejlépe z argentinského masa nebo také k zvěřině.

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Veronika Horáková
21.11.2008 - 14:26:11



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 10 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

19.01.2010 - Gurmáni se mají nač těšit. V pražském Karlíně vyroste centrum potravin

Prodejní plocha centra Gourmet Europe, které vznikne v prostoru ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

02.12.2008 - Nejlepší jídlo v Česku se vaří v Alcronu

Čeští gurmeti chodí nejraději debužírovat do čísla 40 v pražské ...

23.04.2009 - Výpověď pracovního poměru - vzor s komentářem

Výpověď pracovního poměru je jednostranný právní úkon, který je možné ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2023 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.