Pochází z francouzské vinařské oblasti Bordeux. Vznikla přirozeným opylením odrůdy Cabernet Franc. Růst má střední až bujný, letorosty vzpřímené, řídce olistěné a dřevo vyzrává dobře. Výsadba vhodná i do skeletových půd. Pozor na náchylnost k sprchávání. Zabránit mu jde vysazováním jen dobrého klonovaného materiálu. Víno má vysoký obsah taninu a antokyanů, ale i kyselin. Vína z vyzrálých hroznů mají vždy černorybízovou chuť. K vyzrávání se používají sudy barrique. K lahvování dochází až po jednom až dvou letech, k pití se doporučuje až po dosáhnutí pěti let stáří. Ideální je podávat toto víno k hovězímu steaku nejlépe z argentinského masa nebo také k zvěřině.
Autor: Veronika Horáková
21.11.2008 - 14:26:11
Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Čeští gurmeti chodí nejraději debužírovat do čísla 40 v pražské ...
Výpověď pracovního poměru je jednostranný právní úkon, který je možné ...