V letošním 23. ročníku prestižní degustační soutěže lahvových piv Zlatý pohár Pivex – Pivo 2015 se stal absolutním vítězem Gambrinus 10°. Také v soutěži sudových piv Zlatý soudek se v kategorii světlých výčepních piv na prvním místě umístil desetistupňový Gambrinusnepasterizovaný.

 

Piva Gambrinus 10°nepaster a Gambrinus 10° Originál a uspěla v prestižním hodnocení českých piv.

 

Letošní soutěže lahvových piv Zlatý pohár Pivex 2015 se zúčastnily čtyři desítek značek celkem třinácti pivovarů. Nejvyšší ocenění Champion – Absolutní vítěz si vysloužil Gambrinus 10°Originál za svou chuť, plnost, vůni, hořkost a říz. To byla hodnotící kritériaodborné poroty složené ze zástupců velkých i menších pivovarů, Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze a dalších odborníků.

 

V soutěži čepovaných piv Zlatý soudek byl v kategorii výčepních piv nejlépe hodnocen Gambrinus 10° nepasterizovaný.

 

„Velmi si vážíme tohoto úspěchu v  silné konkurenci kvalitních českých piv. Je zřejmé, že i přesto, že byl Gambrinus v minulosti často diskutovanou značkou, tak naše zaměření na kvalitu a chuť u tohoto piva přesvědčila odbornou porotu jako v soutěži lahvového, tak i čepovaného piva. Mne osobně hodně potěšil úspěch naší novinky nepasterizovaného Gambrinusu, piva s výraznější a živější chutí, které si mohou milovníci piva vychutnat pouze v hospodách. Máme na něj dobré ohlasy z hospod a byl bych rád, kdyby se o jeho chuti přesvědčili i všichni konzumenti a milovníci piva.“uvedl sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek, který převzal ocenění během slavnostního ceremoniálu vyhlášení letošního ročníku Zlatý pohár Pivex – Pivo 2015.

 

Značka Gambrinus byla zároveň první českou pivní značkou, která se jako první přihlásila k používání označení CHZO České pivo. Toto označení je na jedné straně jasnou zárukou původu a kvality piva pro spotřebitele, na straně druhé jde o náročný závazek pro pivovar. Používání CHZO České pivo s sebou nese nejen dodržování varních postupů a surovinového složení, ale také přísné kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), které se soustřeďují na kvalitu, výrobní proces a použití předepsaných surovin.

 

Hodnocení v soutěži Zlatý pohár Pivex je dvoukolové. První degustace proběhla v listopadu loňského roku, druhá začátkem letošního ledna. Vzorky označené pouze kódy posuzovali degustátoři ze soutěžících pivovarů a dalších odborných institucí anonymně a za dohledu odborných garantů. Výsledky ověřuje notář. Hlavními hodnotícími kritérii jsou chuť, plnost, vůně, říz, hořkost a další vlastnosti piva. Letos se konal již 23. ročník této soutěže.

 

Pro více informací kontaktujte:

Jakub Žižka

Botticelli

+ 420 602 624 634

jakub.zizika@botticelli.cz

 

Vladimír Jurina

PR Manager

Plzeňský Prazdroj, a.s.

Ovocný trh 8, Praha 1, 110 00

+420 724 617 886

vladimir.jurina@pilsner.sabmiller.com