GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Česká pivní pečeť 2015 zná vítěze, Pivovar Litovel získal osm ocenění

 

Litovel, 22. února 2015 – V Táboře proběhl jubilejní pětadvacátý ročník tradiční degustační soutěže Česká pivní pečeť 2015. Soutěž, která se konala v rámci Reprezentačních slavností piva v týdnu od 16. do 21. února, přivítala desítky tuzemských i zahraničních pivovarů. Pivovar Litovel potvrdil vysokou kvalitu svých pěnivých moků a odvezl si celkem osm ocenění. 

 

 

 

V pivním klání se letos ve 28 kategoriích utkalo více než 165 pivovarů z 15 zemí. Odbornou porotu degustátorů této uznávané soutěže tvořilo 50 tuzemských i zahraničních profesionálů. Odborníci vícekolovým anonymním způsobem hodnocení posuzovali vůni, chuť, plnost a říz všech přihlášených vzorků.

 

Pivovar Litovel si odváží osm ocenění Litovelský  pivovar  v letošním  ročníku  opět  výrazně  uspěl.  Porotu  zaujala  jak  piva  z běžné distribuce,  tak  pivní  speciály  minipivovaru.  Zlatou  pečeť  získal  Litovel  Dark,  který  ovládl kategorii Tmavé výčepní pivo. „Litovel Dark navazuje tímto úspěchem na bronzové umístění na lednové soutěži PIVEX 2015 a potvrzuje tak, že chutná na Moravě i v Čechách,“ podotýká ředitel  Pivovaru  Litovel  Lumír  Hyneček.  V kategorii  Světlé  výčepní  pivo  pak  zaujaly  hned dva  litovelské  produkty  –  Litovel  Classic  se  umístil  na  stříbrné  příčce  a  Litovel  Moravan získal  bronz. I  kategorie  Nealkoholických  piv  nese  v letošním  ročníku  litovelskou  stopu, konkrétně se jedná o třetí místo pro Litovel Free.

 

 

 

 

 

 

Tři zlaté pro speciály

 

Úspěch  letos  zaznamenaly  pivní  speciály  z litovelského  minipivovaru.  Hned  ve  třech kategoriích získaly první místa, konkrétně se jedná o produkty Litovel 15%, Litovel Gustav tmavý a Litovel Weizen. Na druhé příčce se pak v kategorii Nefiltrované pivo umístil Litovel Kvasničák. „Jsem velmi rád, že naše speciály chutnají. Díky minipivovaru se jim můžeme intenzivně věnovat a například u naší vlajkové lodi – Gustava – se tato péče opravdu vyplácí. Gustav sbírá ocenění ve své světlé, polotmavé a nyní i tmavé variantě,“  vysvětluje  sládek Pivovaru Litovel Petr Kostelecký.

 

Soutěž,  která  se  koná  od  roku  1991,  je  každoročně  pořádána  v rámci Reprezentačních slavností  piva  v  Táboře  na  přelomu ledna  a  února. Mnohé  pivovary lákají  v průběhu týdne návštěvníky  festivalu  kromě  soutěže  i  k ochutnávce  svých  pivních  specialit. „Degustační soutěž Česká pivní pečeť patří k největším událostem svého druhu v České republice. Počet přihlášených pivovarů rok od roku stoupá a tím roste i konkurence. O to více si získaných ocenění vážíme,“ uzavírá Lumír Hyneček. 

 

Kontakt pro média:

Adéla Nováková

E–mail: adela.novakova@adison.cz

Telefon: 775 047 701

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

31.03.2015 - 15:50:58



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 1 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.