GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.04.2024, svátek má Valérie
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Pivovary Lobkowicz uvádí na český trh vlastní cider Black Hill

 

 Pivovary Lobkowicz Group, a.s. se staly výrobcem vlastní značky Cideru Black Hill v České republice. Již v příštím týdnu se v různých typech provozoven a velkoobchodech objeví první varianta tohoto nápoje. Vyrábí se z kvašeného jablečného moštu a v jeho chuti i vůni jsou proto příjemně cítit čerstvá jablka. Je mírně perlivý, velmi osvěžující a určený primárně ke konzumaci v horkých letních měsících. Cider Black Hill obsahuje 4,5% alkoholu – patří tedy mezi tzv. polosuché cidery. Cider Black Hill oslovuje ženy i muže ve věku 25-45 let, kteří žijí moderním životním stylem, tráví hodně volného času s přáteli, mají pozitivní myšlení a rádi experimentují.

„Zahájením výroby Cideru Black Hill vstupujeme do zcela nového segmentu trhu. V cideru vidíme značný obchodní potenciál, neboť využijeme aktuální trend rostoucí poptávky po nových a neobvyklých příchutích. Black Hill nabízí zajímavou alternativu zejména ke sladovým alkoholickým nápojům. Věříme, že bude mít úspěch i u zákazníků, kterým z nějakých důvodů nevyhovuje hořká chuť klasického piva nebo ochucených nápojů na bázi pivních limonád. Zvláště v letních měsících ho budou vyhledávat i konzumenti vína kvůli výrazně nižšímu obsahu alkoholu,“ říká Jan Novák, marketingový ředitel skupiny Pivovary Lobkowicz.

Black Hill bude alternativou ke sladovým nápojům, pivu a pivním limonádám a díky nižšímu obsahu alkoholu také k vínu. Cider Black Hill bude k dispozici v sudech a zájemci ho najdou ve velkoobchodech i gastronomických zařízeních po celé republice.

 

Obecné informace o cideru

Kvalitní cider se vyrábí ze speciálních odrůd jablek. Obvykle se míchá z několika jablečných odrůd, aby byl dosažen vhodný poměr sladkosti, hořkosti a kyselosti výchozího moštu. Vylisovaný jablečný mošt kvasí v nerezových tancích s řízenou teplotou kvašení, která zajistí zachování aromatických látek v nápoji. V důsledku probíhajícího kvašení se na dně lahví může vytvářet zákal, který však není na závadu. Podle objemu alkoholu se cidery dělí na sladké (do 3% alkoholu), polosuché (3 - 5%) a suché (nad 5%).

Kvašený jablečný nápoj znali už v antice, řecky se nazýval „sikera“, latinsky „sicera“ a hebrejsky „šekar“. První středověké zprávy o výrobě cideru v Evropě pocházejí z doby Karla Velikého. První vědecký spis o výrobě cideru De vino et pomaceo vytvořil osobní lékař Karla IX. v roce 1588. Cider je dnes velice populární v Evropě, především v její západní části. V anglicky mluvících zemích se nazývá „cider“, v Francii „cidre“, ve Španělsku a Portugalsku „sidra“. 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

25.07.2017 - 14:56:39

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.