GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.04.2024, svátek má Valérie
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

 

Nejlepším pizzařem ČR je Jan Šafránek z Prahy - vítěz PIZZA CUPU 2013

 

 

 

Nejlepsim pizzarem CR je Jan Safranek z Prahy - vitez PIZZA CUPU 2013

V sobotu 28. září proběhlo v pražské pizzerii Rotella finále mistrovství ČR v přípravě italské pizzy, ve kterém se devět nejlepších profesionálních pizzařů z ČR utkalo v boji o titul MISTR PIZZY 2013. Vítězem soutěže se stal Jan Šafránek z pražské pizzerie Rotella. Kromě čestného titulu MISTR PIZZY 2013, putovního a osobního poháru a mnoha dalších cen od partnerů, získal vítěz také luxusní dovolenou v Las Vegas, kterou vítězi věnoval organizátor soutěže - Firma 6P. V pizzerii Rotella na Čimické 33 v Praze můžete nyní ochutnat pizzu, kterou vám připraví nejlepší pizzař v ČR. Připravují zde také speciální „Pizza cup menu" s nabídkou pizzy podle receptů dalších finalistů.



PIZZA CUP 2013 - mistrovství České republiky v přípravě italské pizzy hledá ty nejlepší profesionální pizzaře, kteří působí v naší zemi. Finalisty vybrali pověření odborníci - degustátoři, kteří v průběhu léta anonymně navštívili domovské pizzerie nominovaných pizzařů a bodově ohodnotili degustovanou pizzu. Z celkového počtu 77 nominovaných postoupilo do finále 10 soutěžících s nejvyšším dosaženým počtem bodů. O titul MISTR PIZZY 2013 nakonec soutěžilo 9 finalistů, kteří představují špičku ve svém oboru: Roman Tomášek - Pizza Coloseum, Ostrava; Luboš Volf - Pizzeria Galleria, Náchod; Michal Mendl - Pizzeria San Marco, Písek; Michal Lovász - Michelangelo Letňany, Praha; Hassene Rabech - Pizzeria Ristorante Tusto, Brno; Jaroslav Bartoš - Pizzeria Amici, Brno; Petr Čéč - Penzion Fajn, Pardubice; David Němec - Pizza Fabrika, Havlíčkův Brod; Jan Šafránek - Pizzeria Rotella, Praha. Pokud tedy chcete ochutnat pizzu od těch nejlepších českých pizzařů, máte možnost navštívit některou z domovských pizzerií finalistů Pizza cupu a ochutnat to nejlepší, co se v tomto segmentu u nás nabízí.

 


Dalšími oceněnými pizzaři byli: Roman Tomášek, reprezentant Pizza Coloseum Ostrava, který se stal Více Mistrem pizzy 2013, Petr Čéč, reprezentující Penzion Fajn Pardubice, který se umístil na 3. místě a Luboš Volf z náchodské pizzerie Galleria, který získal speciální ocenění za nejvoňavější pizzu.

 


Finálový boj letošního V. ročníku Pizza cupu proběhl tradičně v pražské pizzerii Rotella. Soutěžilo se ve dvou kategoriích. První z nich byla povinná „pizza Margherita" a v druhé - volné disciplíně dostali soutěžící příležitost připravit pizzu podle vlastní receptury, vyrobenou na základě individuálních zkušeností a fantazie. Finalisty hodnotila porota složená z odborníků, zástupců partnerů, mediálních partnerů a celebrit. Vítěz byl uveden do „Síně slávy Pizza Cupu" na webu soutěže.

 


Jan Safranek vitez Pizza cupu 2013 v akci„Do síně slávy Pizza cupu byl mimořádně uveden také Radek Švajcr ze společnosti Bidvest (dříve Nowaco), která je partnerem soutěže od jejího prvního ročníku. Jako poděkování za podporu Pizza cupu putoval do Gastro studia Bidvestu v Kralupech nad Vltavou originální obraz s názvem „Zvířátka obdivují pizzu", který speciálně pro Pizza cup namaloval František Ringo Čech," říká Petr Novotný, předseda poroty a organizátor Pizza cupu. „V budoucnu chceme v oceňování partnerů, kteří jsou pro Pizza cup důležití, pokračovat," dodává Petr Novotný. Více informací najdete na webu akce: www.pizza-cup.cz. Dotazy ohledně pravidel a nominací do soutěže lze organizátorům zasílat na e-mail: info@pizza-cup.cz.

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

01.10.2013 - 08:29:49

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.