Již pátý ročník festivalu GASTRO TOUR 2014 se uskuteční 20. - 23. února 2014 v prostorách Křižíkova pavilonu B, Výstaviště Praha - Holešovice. Pro milovníky dobrého jídla je festival příležitostí seznámit se s novinkami v oblasti nejnovějších technologií, surovin a postupů, určených pro moderní gastronomii. Řada významných osobností domácí gastronomické scény a hotelnictví představí v pestrém programu festivalu formou přednášek, workshopů, živých prezentací a degustací to nejlepší, co česká profesionální gastronomická scéna v současnosti nabízí. Program festivalu je koncipován tak, aby si v něm našli to své nejen gastronomičtí odborníci, ale také laici se zájmem o kvalitní gastronomii.
Na scéně GASTRO REPORT&MINUTKA ve spolupráci s Kulinářskou akademií AKC ČR je připraven bohatý program workshopů pro registrované profesionály, kteří zde budou mít šanci seznámit se s gastronomickými novinkami a zdokonalovat své umění po boku předních kuchařů. Scéna CAFFÉ & PATISSERIE nabídne programy pod vedením špičkových odborníků z řad profesionálních cukrářů, specialistů na kávu a kavárenství i specialistů na čaj a čajovou kulturu. HOTREQ FÓRUM pak ukáže nové inspirace a zajímavé postřehy zejména provozovatelům ubytovacích zařízení.
V tematických gastronomických zónách budou moci všichni návštěvníci GASTRO TOUR sledovat, trénovat i ochutnat přípravu trendových pokrmů ve stylu Fresh Food, Slow Cooking, ale i osvědčenou domácí kuchyni v moderních úpravách a kombinacích.
Pro návštěvníky je připravena i celá řada setkání s atraktivními specialitami zahraniční gastronomie, jakým bude páteční ústřicové odpoledne nebo víkendové grilování, příprava sushi a další. Cukráři potěší návštěvníky novými druhy zmrzliny, čokolády, zdobením dortů a dalšími sladkými disciplínami. V neděli v rámci programu festivalu proběhne také Memoriál Jaromíra Sadílka o nejlepší tažený závin. GASTRO TOUR se již tradičně bude věnovat také tématu kvalitního školního stravování.
Laický milovník gastronomie v rámci programu GASTRO TOUR také nepřijde zkrátka. Nejen že uvidí v akci přední domácí a zahraniční gastronomické špičky, ale bude mít šanci ochutnat výsledky jejich práce. Ať už zvolí oblíbené jídlo v tematických restauracích, nebo půjde objevovat nové chutě do kulinářských studií, prožije množství gastronomických zážitků. Čeká na něj i řada pivních speciálů, dobré kávy, čaje a dalších nápojů, a také široká nabídka cukrářských výrobků a delikates.
Festival gastronomie a hotelnictví probíhá v rámci veletrhu TOP GASTRO&HOTEL, souběžně s veletrhy HOLIDAY WORLD a GOLF SHOW. Organizátorem festivalu je T&M Creative ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR.
Festival GASTRO TOUR otevře své brány ve čtvrtek a pátek 20. - 21. února 2014 od 10:00 do 18:00 hod., v sobotu 22. února 2014 od 9:00 do 18:00 hod. a v neděli 23. února 2014 od 9:00 do 17:00 hod.
Více informaci a podrobný program na www.gastro-tour.cz
Čtvrtek 20.2.2014, 13:00 - 14:00, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE
Čtvrtek 20.2.2014, 16:30 - 17:30, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE
Řízená degustace kávových směsí. Orientujete se v široké nabídce druhů a značek kávy? Jak vybrat správnou kávu pro váš podnik? Povídání o zajímavé historii a současnosti J.J. Darboven.
Pátek 21.2.2014, 10:30 - 12:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA Jak učinit z polévky perlu vaší kuchyně? Polévky by měli lahodit nejen žaludku, ale také oku zákazníků, které tak připravíte na další kulinářské zážitky ve vaší restauraci. Návrat k polévkám bude prezentovat i mobilní polévkový fresh bar Rieber&Son Chef Club, kde se budou moci všichni návštěvníci Gastro Tour přesvědčit o tom, že polévka je neopomenutelnou součástí vyváženého jídelníčku .
Pátek 21.2.2014, 15:00 - 16:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA Redakce časopisu GASTRO REPORT & MINUTKA společně s partnerem Školní jídelna, Praha 10 - završila projekt na popularizaci luštěnin v moderním zdravém jídelníčku ve školních jídelnách. Originální koncept vypracovaný společností Vitana FS tak byl ověřen přímo v praxi. Zkušenosti s novým přístupem ke školnímu stravování - zaváděním zeleninových barů, nabídkou svačin ve školním bufetu, tématickým gastronomickým akcím v jídelnách předá v rámci samostatného programu pro provozovatele školních jídelen Mgr. Vrtiška za vedení organizace ŠJ Praha 10 a Zdeněk Hladík, člen správní rady Společnosti pro výživu.
Pátek 21.2.2014, 15:00 - 16:00, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE Ukázky výroby speciálních tabulkových čokolád prémiové kvality předvedou odborníci z Passion Chocolate Boutique
Sobota 22.2.2014, 11:30 - 12:30, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE Výprava do tajemství výroby čokoládových pralinek pod vedením odborníků z Passion Chocolate Boutique
Sobota 22.2.2014, 13:30 - 14:00, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE Za účasti autora. Knihu slavnostně pokřtí kmotra knihy: Valerie Zawadská
Sobota 22.2.2014, 15:30 - 16:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA
Nejefektnější progresivní gastronomické techniky a technologie Premium Gastro
10,00 - 13,00 Odborná část soutěže 13,30 - 14,30 Divácká degustační soutěž 15,00 - 15,30 MÓDNÍ PŘEHLÍDKA 15,30 - 16,00 Slavnostní vyhlášení výsledů
Neděle 23.2.2014, 10:30 - 13:30, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE 10,30 - 11,00 ČAJOMÍR - Čajová škola Na Kampě 11,00 - 11,30 MATCHA TEA - bio energie v jedné sklenici 12,00 - 13,00 ČAJOVÁ MIXOLOGIE - Jiří Boháč - teatender - čajový specialista 13,00 - 13,30 TRENDOVÝ SERVIS ČAJOVÝCH NÁPOJŮ - Premium Gastro
Neděle 23.2.2014, 12:00 - 14:00, STÁNEK - CZECH CARVING STUDIO
Škola carvingu Luďka Procházky - vítěze světové kuchařské olympiády v kat. kuchařské artistiky. Příležitost vniknout do tajů umění vyřezávání z ovoce a zeleniny.
Na stánku Czech Carving Studia budou v průběhu celého festivalu GASTRO TOUR probíhat ukázky umění špičkových odborníků v oboru carvingu.
18.02.2014 - 22:22:06
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...