GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.06.2017, svátek má Pavla
GastroTrend

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Unilever Food Solutions představuje novou HELLMANNS Tatarskou omáčku

 


Unilever Food Solutions predstavuje novou HELLMANNS Tatarskou omackuVítěz senzorického testu předních tatarských omáček v České republice*

Profesionálními kuchaři byla zvolena jako nejchutnější tatarka na trhu*

 

Tartar 5-ltr

 

Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvádí na český trh novou Tatarskou omáčku Hellmanns, která byla profesionálními kuchaři zvolena nejchutnější tatarskou omáčkou na českém trhu v senzorickém testu předních tatarských omáček*. Nová Tatarská omáčka Hellmanns s novou recepturou má vyváženou chuť po nakládaných okurkách, cibuli, hořčici, koření a s jemnou chutí po žloutcích. Má jemnou hladkou konzistenci s viditelnými drobnými kousky zeleniny. Obsahuje již všechny obvyklé složky pro tuto omáčku, ale může být doplněna i o další ingredienci pro vlastní recepturu. Má přírodní krémově bílou barvu.


Nová Tatarská omáčka Hellmanns je vyrobena z kvalitních rostlinných olejů. : Obsah tuku je 40 %. Je zdrojem omega 3 kyselin, je vyrobena z vajec nosnic v halách a je bez lepku. Prodává se v balení 3l, 5l a 10l, na víčku perforace pro umístění pumpy. Trvanlivost a skladování: neotevřená 7 měsíců/po otevření 3 měsíce, skladování je 5°C - 15 °C (po otevření 5°C - 8°C).


Tatarskou omáčku Hellmanns doporučuje například Josef Sedlář, šéfkuchař Kolkovny Celnice: „Vím, že vynikající tatarská omáčka je nepostradatelnou součástí kulinářského úspěchu. Kvalitní tatarská omáčka může výrazně obohatit chuť různých pokrmů. To je důvod, proč doporučuji novou Hellmanns Tatarskou omáčku. Jako profesionál profesionálům
."

Nová Tatarská omáčka Hellmanns je další součástí pokračující inovace kompletní produktové řady Hellmanns, která vychází z rozsáhlého průzkumu trhu a reaguje na zjištěné potřeby jak profesionálních kuchařů, tak jejich zákazníků a spotřebitelů. Ti požadují jednak lepší a vyváženou chuť, recepty odpovídající zásadám pestré vyvážené stravy (nutričně vyvážené recepty), kvalitnější přírodní ingredience, nahrazení umělých přísad


přírodními, snížení obsahu soli a glutamátu výměnou za bylinky a koření a zároveň udržení efektivity a ziskovosti kuchyňského provozu.


* Partner Research, senzorický test vedoucích gastronomických tatarských omáček, prosinec 2013, Česká republika, N = 50 (kuchaři).

 


Recept, který z nové Tatarské omáčky Hellmanns exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions:

 

 

Stavnaty hamburgerŠťavnatý hamburger (Big burger)

10 porcí big size nebo 20 standard masových porcí


Recept na burger:


Suroviny:


2500 g mletého hovězího masa (přední), podíl tuku 20 %

400 g velké cibule (jemně rozmixované)

2 stroužky česneku

15 g 2 lžíce worcesterové omáčky

50 g 2 lžíce Hellmanns hořčice

25 g 2 lžíce soli


Postup:


Zamícháme všechny vychlazené ingredience pár minut před grilováním. Nahřejeme gril na 270 °C (nebo grilovací desku). Zformujeme hamburgery do rozměru cca 12 cm v průměru a 2,5 cm na výšku (můžeme si pomoci kulatým tvořítkem). Pro hamburgery grilované na stupeň medium (růžové uvnitř) počítejte cca 15 minut na jedné straně a 10 minut po druhé straně.

 

Recept na domácí hamburgerové housky (lze nahradit předem koupenou):


Suroviny:


3 lžíce droždí

1,5 hrnku teplé vody

1/2 hrnku rostlinného oleje

1/4 hrnku cukru

1 vaječný bílek na potírání

1 lžička soli

4 hrnky hladké mouky

5 lžiček sezamových semínek (možno vypustit)


Postup:


Ve velké míse rozpustíme v teplé vodě droždí. Přidáme olej a cukr a necháme 5 minut odstát. Poté přidáme vejce, sůl a mouku. Zamícháme a dobře uhněteme těsto, které rozdělíme na 10 částí a zformujeme tak, aby každá houska měla cca 12 cm v průměru


(v troubě se zvětší na 14 cm). Přendáme housky na namaštěný plech (nebo na pečící papír). Zakryjeme a necháme 5 minut odpočinout. Rozšleháme bílek a pomažeme každou housku, pak nasypeme na každou housku 1/2 lžičky sezamových semen (možno vynechat).


Pečeme při 220 °C po dobu 8-12 minut, až housky dostanou zlatavou barvu. Necháme vychladnout.

 

Suroviny na doplnění pro servírování:


200 g 3 rajčata (nakrájená na tenké plátky)

5 listů ledového salátu

150 g 4 nakládané okurky (krájené podélně na tenké plátky)

100 g 2 červené cibule (krájené na tenké plátky - kroužky)

250 g 20 lžic Hellmanns Tatarská omáčka

150 g 20 lžic Hellmanns Kečup

10 špízků (pro fixaci)


Podávaní:


Housku rozkrojíme, na obě poloviny rozetřeme kečup, na dolní část pak položíme pár plátků okurky, na horní půlku kolečka rajčat a pár koleček cibule s kouskem salátového listu. Na spodní obložený díl položíme šťavnatý burger, přelijeme tatarskou omáčkou a opatrně na něj překlopíme obložený horní díl. Tatarka by měla být mezi masem a salátem (pokud je na housce, houska je rozmočená). Vše spíchneme špízkem pro větší stabilitu. Tradiční přílohou jsou opečené čtvrtky brambor se slupkou.


Pro další informace navštivte: www.unileverfoodsolutions.cz, www.facebook.com/unileverfoodsolutions.czsk nebo http://www.youtube.com/ufsczsk.

 

Unilever Food Solutions - Kdo jsme


V Unilever Food Solutions pomáháme kuchařům a dodavatelům jídla všech velikostí zjednodušit chod kuchyně - bez kompromisů týkajících se chuti či vkusu. Naše ingredience jsou základem profesionálních kuchyní v 74 zemích celého světa: Knorr, Hellmans, Lipton a další. Jsme v potravinářském průmyslu od roku 1880. Sami jsme kuchaři. Chápeme tedy, že rozhodující je rovnováha mezi imponováním vašim hostům a vytvářením zisku. Víme, jak udržet vaše menu a recepty čerstvé a přitažlivé, jako se mění časy i chutě.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

10.04.2014 - 07:01:17

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.