GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.09.2017, svátek má Zlata
GastroTrend

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ

Zásobníky ukrývají hygienu

 

 

Zasobniky ukryvaji hygienu, foto: lorika.czPapírové ručníky jsou osvědčeným vybavením každé veřejné toalety a provozů se zvýšenými nároky na hygienu. K nim patří mýdlo nebo pěna. Nezbytné zásobníky jsou nejen hygienickým, ale též funkčním a estetickým prvkem.


EKONOMIKA VS. HLUK


Hygiena rukou je mimořádně důležitá pro udržení zdraví a snižování šíření infekční nákazy, ruce patří mezi významné zprostředkovatele přenosu infekcí. Hygiena rukou spočívá především v jejich důkladném umytí a pečlivém osušení. Umývání tekutým mýdlem pomáhá odstraňovat nejškodlivější choroboplodné zárodky, ale zbývajícím mikroorganismům se daří na mokrých a vlhkých rukou. Jen osušené ruce jsou čisté ruce. Jednou z možností, jak toho dosáhnout, jsou jednorázové papírové ručníky, které jsou dokonce v provozech se zvýšenými nároky na hygienu povinné.


Výrobci elektrických sušáků na bázi proudění vzduchu tvrdí, že jejich provoz je levnější než doplňování často po několika kusech mizících papírových ručníků. Je to pravda. Na druhou stranu pořizovací cena takových osoušečů může být mnohonásobně vyšší než u zásobníků na papír. Záleží tedy na úvaze a ekonomické rozvaze každého zákazníka, co mu vyhovuje.


Nezanedbatelnou roli hraje také hluk, respektive tichá obsluha. Pokud dispozice a umístění toalet či koupelen předjímá, že by hluk z elektrických osoušečů mohl někoho rušit, je vhodné sáhnout po klasickém zásobníku na papírové ručníky. Hluk ze vzduchových lišt dosahuje až úrovně 85 dB. Oproti tomu je šustění papíru jen příjemným záchvěvem.


MATERIÁLY A SYSTÉMY


Z hlediska materiálů existují tři zásadní provedení - plastové, hliníkové, z nerez oceli - a jejich kombinace. Dále pak nástěnné, uzamykatelné, s čidlem. Při rozhodování, jaký zásobník vybrat, hraje roli i celkový design interiéru, kam jej umísťujete.


Zároveň existuje více systémů, jak ručníky ze zásobníků dostávat. Ideální je stav, kdy jde o bezdotykový postup na elektronické bázi. Náplně mohou být v roli s vnějším nebo vnitřním odvíjením či skládané. Vždy by se mělo podařit vytáhnout jen jeden ručník. Sami ovšem víme, že u některých výrobků nebo zásobníků je to skoro nemožné. Také dobrá volba papírového ručníku snižuje puzení hosta vytáhnout dva nebo tři kusy naráz. Stačí mu jeden kvalitní! A víte, že existuje skládání typu V, W nebo Z? Radou vám pomůže zkušený dodavatel.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

15.05.2012 - 07:05:51

REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

01.07.2009 - Na vlnách letní gastronomie

Se střídáním ročních období je vhodné obměňovat také skladbu menu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.