GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Připravte si marketingový plán 2013

 

 

 

 

ilustracni fotoPři přípravě hotelového marketingového plánu na rok 2013 přemýšlejte o tom, čím jej obohatit z výsledků minulých let. Zanalyzujte si dobré a špatné stránky podnikání a stavějte na osvědčených základech, ke kterým přidejte inovační, módní a trendové myšlenky.


Hotelový marketingový plán je souhrnem činností a analýzou uplynulých let, zhodnocení pozitiv a negativ let minulých a plán činností do budoucna. Zrovna tak, jak se mění celkové pojetí hotelového byznysu, měl by se měnit a reagovat marketingový plán, jeho cíle, očekávání a naplnění. Obohaťte stávající marketingové cíle o nové vize, obohaťte svoji nabídku o nové a módní trendy, reagujte na poptávku a přání klientů, jen tak budete ve svém podnikání úspěšní. Z mnoha zdrojů lze získat dostatek informací, které pro svůj hotelový byznys potřebujete. Ať už se jedná o technologické vymoženosti na všech úsecích, tak o trendové požadavky nebo módní hity sezon, je nutné bedlivě zvážit, kterou z daných příležitostí pro svůj byznys využijete. Velmi pečlivě zvažte příležitosti a hrozby použitelnosti novinek a cílů, které jste si v marketingovém plánu stanovili. Obohaťte svoji nabídku služeb třeba o zásah do složení vaší ubytovací kapacity tím, že ze dvou pokojů vytvoříte jeden velký suite v menších provozech až po luxusní apartmán ve vyšších kategoriích. Vězte, že v dnešní době pojem luxusu nejsou už technologické vymoženosti nebo luxusní vybavení, ale klid, pohoda, servis a prostor. Zapomeňte na to, že klimatizace nebo internetové připojení k vám do hotelu naláká hosty, už ani ne placené televizní kanály nebo oddělené koupelny, naopak, zaměřte se na trendy a vyzvedněte dokovací stanice, rychlé Wi-Fi nebo koupelnu jako součást pokoje.

 

Miloslav Pecho


Zapomeňte na obsáhlé tištěné materiály a reklamy, vydejte se mobilní cestou, chytré telefony poskytují informace a zábavu a jejich penetrace je čím dál větší. Místo nákladného hotelového prospektu vytvořte chytrou, hravou a designovou virtuální prezentaci, kterou vám vaši hosté sami rádi rozešlou svým známým, z vašich hostů se rázem stanou vaši prodejci. Zaměřte pozornost na adolescenty, jejich hravost a chuť k virtuálnímu světu a sociálním sítím všeho druhu. Vždyť zanedlouho jsou to vaši potenciální klienti a proto s nimi pracujte již v tomto věku. Otevřete jim cestu, rádi vás budou doslova nezištně propagovat a vězte, že slovo dítěte je téměř ve 100 % vyslyšeno. Vytvořte vlastní věrnostní program, ale zapomeňte při tom na kopírování podobných systémů velkých hotelových korporací, který byste rádi měli, ale nemáte na ně prostředky. Je zajímavé, že téměř žádné statistiky neuvádí, jaký je procentní podíl rezervací právě z loajálních systémů. Popřemýšlejte nad vlastní cestou, není to nic obtížného, vždyť hosta máme ve své "moci", jen s ním pracovat a cest, jak být neustále v kontaktu je v současné době vcelku dost a další přibývají. Poohlédněte se i po dalších marketingových strategiích spojených se servisem, službou a podáváním informací. Jedině dobře informovaný host využije všech služeb, jež nabízíte a které možná ani zdánlivě neočekává. Zkuste přestat hosty pouze oslovovat, hovořte s nimi a komunikujte.


Zaměřte se například i na opomíjený a zatracovaný room servis, prodloužené snídaně, rodinné snídaně, pikniky a další služby jak pro hotelové, tak místní hosty.


Můžete poskytovat volnočasové aktivity a popřípadě wellness? Ale skutečný wellness ve všech jeho základních aspektech? Dnes je hotelová klientela dobře informována a velmi rychle zjistí, zda pod názvem wellness skutečně poskytuje wellness služby.


Postavte svůj hotelový marketingový plán na rok 2013 v rovině luxusu služeb a práce s klientem, všechno ostatní je dnes standardem.


Nejdůležitější je příprava.
Marketingový plán není radno podceňovat a rozhodně to není otázka jen několika málo dní. Buďte kreativní a zapomeňte na některé stereotypní postupy z minulosti.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Miloslav Pecho
26.02.2013 - 08:30:14

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.