GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.09.2017, svátek má Zlata
GastroTrend

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

U Pinkasů zvolili Krále štamgastů!

 

 


U Pinkasu zvolili Krale stamgastuDějiny českého národa se tvoří v hospodě. Stejně tak tomu bylo i před 170 lety, kdy Jakub Pinkas poprvé načepoval plzeňský ležák později nazvaný Pilsner Urquell svým váženým hostům. Již tehdy k Pinkasům chodila elita tohoto národa - Fr. Palacký, J. Jungmann, P. J. Šafařík, Fr. Rieger, K. H. Borovský ... - a osnovala vznik samostatného českého státu... A elita se scházela a schází U Pinkasů dosud.


Při příležitosti oslavy 170. výročí vzniku Restaurace U Pinkasů (8. dubna 1843) vybírala veřejnost v internetovém hlasování a hosté oslavy „Krále štamgastů" z několika desítek nejvýznamnějších českých velikánů jako např. K. J. Erben, F. Křižík, T. G. Masaryk, J. Hašek, V. Burian, B. Hrabal, T. Baťa, R. Hrušínský, Ája Vrzáňová, M. Forman, V. Havel či Bára Špotáková, kteří byli štamgasty či vzácnými hosty Restaurace U Pinkasů. Králem štamgastů se dnes stal Jan Werich ! A´t žije Král štamgastů Jan Werich!


Těsně za ním se umístili Bára Špotáková, Vlasta Burian, Jaroslav Hašek, Rudolf Hrušínský, Josef Jungmann a František Palacký.


Galerii štamgastů a vzácných hostů Restaurace si můžete prohlédnout přímo v Restauraci U Pinkasů či na www.170let.upinkasu.cz .


K volbě Krále štamgastů ředitel restaurace pan František Novotný poznamenal: „ Neznám jiné místo v Čechách, kudy by prošla snad kompletní elita tohoto národa. Inu potvrzuje se, že to nejlepší se navzájem přitahuje: čeští velikáni a pivo Pilsner Urquell!"


Bude zajímavé sledovat, kdo ze současných hostů Restaurace U Pinkasů bude za pár let do galerie také zařazen. Budete to Vy?


U Pinkasů 11. dubna 2013


Pro další informace či fotodokumentaci z akce využijte kontakt:


František Novotný


Restaurace U Pinkasů


Jungmannovo náměstí 15-16, 110 00 Praha 1


Tel. 221 111 151, 602 348 708, gm@upinkasu.cz, www.upinkasu.cz

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

24.04.2013 - 13:20:15

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

01.07.2009 - Na vlnách letní gastronomie

Se střídáním ročních období je vhodné obměňovat také skladbu menu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.