200 g másla, 6 ks šalotky, 2 větší mrkve, 250 g celeru, 500 g krevet a mořských ryb bez kostí nebo vařené z vývaru, 200 ml bílého vína, 3 lžíce rajského protlaku, 1 l silného rybího vývaru, svazek bylinek (tymián, bobkový list, petrželka), sůl, mletý bílý pepř, citronová šťáva, 2 cl koňaku nebo brandy, 200 ml šlehačky
Na másle opečeme nakrájenou zeleninu dozlatova, potom přidáme rajský protlak, opět zarestujeme, zalijeme vývarem, vložíme bylinky svázané provázkem, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut společně s rybím masem bez kostí a krevetami. Poté vyjmeme bylinky, polévku rozmixujeme, dochutíme koňakem, citronovou šťávou, solí a bílým pepřem. Na závěr vmícháme do polévky vyšlehanou šlehačku. Podáváme s kousky pečených ryb a mladých brambor.
K silné rybí polévce jsem zvolil trochu netradiční kombinaci, ale po ochutnání zjistíte, že i kombinace, která na první pohled nepatří mezi ty tradiční, může být skvělá! Vychutnejte s Víno Mikulov Sommelier Club Cabernet Sauvignon 2010 kabinet rosé...
Autor: Filip Sajler ve spolupráci s hlavním sommeliérem B25.10.2011 - 10:10:00
NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...
V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)