GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Rajčatová polévka s quinoou

 



100 g bio quinoy (merlík chilský)
1 velká bio cibule
1 velká bio mrkev
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
1 plechovka loupaných bio rajčat
1,5 lžičky soli
2 l zeleninového vývaru
200 g řapíkatého celeru
4-5 stroužků česneku


Quinou properte a nechejte okapat v cedníku. Očištěnou zeleninu nakrájejte - cibuli na půlměsíčky, mrkev na kolečka. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj zeleninu, nakrájený česnek a rozmarýn. Po chvíli přidejte quinou a chvíli ji spolu se zeleninou restujte.


Za stálého míchání osolte, přidejte rajčata a zalijte vývarem. Asi po deseti minutách přidejte ještě na kousky nakrájený řapíkatý celer, část si nechejte bokem. Vařte dalších deset minut.


Přidejte zbytek řapíkatého celeru a dochuťte solí a pepřem.


Před podáváním můžete polévku dozdobit kostičkami kozího či ovčího sýra.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Hanka Zemanová, autorka Biokuchařky a BioAbecedáře
23.07.2012 - 13:46:43



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 5 plus 9 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.