GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 21.06.2018, svátek má Alois
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pavel Václavík, šéfkuchař restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, je velký milovník houbaření. A Valašsko, kde je spousta hřibových lesů, mu k tomu ještě nahrává: „Ve vrcholné houbařské sezóně chodím do lesa i několikrát týdně. Houbaření je pro mě skvělá relaxace. Doma z hub nejčastěji vaříme omáčky, zavařujeme je, část si jich také vždy necháme do zásoby – podusíme je a uskladníme do mrazáku. Oblíbili jsme si bedly, které ale nepřipravujeme v klasickém trojobalu, pouze je orestujeme na másle se solí a kmínem a jíme s chlebem či bagetou. Osobně mě nejvíce překvapily bílé lanýže, které začaly růst i na Valašsku. Zkusil jsem z nich připravit halušky a chutnaly výborně.“

 

Hříbkový krém

(pro 4 osoby)

Suroviny:

100 g másla

100 g mrkve

100 g celeru

100 g petržele
1 cibule

50 g hladké mouky

200 g čerstvých hřibů

150 ml smetany

500 ml vývaru nebo vody
sůl

pepř

 

Postup:

1. Na másle orestujeme dozlatova nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.

2. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a provaříme společně s hříbky cca 20 minut.

3. Zalijeme smetanou a rozmixujeme tyčovým mixérem.

 

Tip Pavla Václavíka: Pokud bychom se chtěli vyhnout zahušťování moukou, můžeme hned na začátku přidat do vývaru oloupanou a na kostičky nakrájenou větší bramboru.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Spa Hotel Lanterna
01.08.2017 - 12:37:54



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 4 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

20.02.2009 - VIVA TEQUILA! Střet mýtů a reality

To co je pro Moraváka slivovice, Řeka ouzo či Itala ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.