GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Kotletky z mléčného selátka v sous-vide úpravě na smetanovo-krémové paprice a máslové spätzle s houbami

 

 

Suroviny: saalowské kotlety z mléčného prasátka; spätzle - 1/4 kg hladké mouky, 2 vejce, 2 žloutky, 3/4 dl mléka, 1 a 1/2 lžičky soli; omáčka - cibule, vepřové sádlo, nové koření, pepř celý, paprika mletá sladká, vývar na podlití, světlá jíška na zahuštění, smetana a oříšek másla na zjemnění


Kotletu očistíme, nasolíme, přidáme bylinky vložíme do vakuovacího pytlíku a uzavřeme. Vakuované pošírujeme 12 hodin při teplotě 60 °C. Vytáhneme a naporcované zprudka orestujeme na pánvičce, před koncem restování přidáme kousek másla a nasekaný tymián. Spätzle připravíme smícháním ingrediencí, vzniklé těsto pak zavařujeme do vroucí osolené vody přes síto na noky nebo halušky a vyndáme, jakmile vyplavou. Na vedlejší pánvičce orestujeme cibulku nebo šalotku, přihodíme čerstvé hříbky a lišky, mohou být i sušené či mražené. Nakonec přimícháme spaetzle a najemno nasekanou petrželku. Pak na sádle lehce opražíme cibuli dorůžova, přidáme mouku, trochu papriky a vzniklou jíšku zalijeme vývarem. Necháme provařit a přidáme nové koření, papriku podle chuti a sůl. Pro zjemnění přidáme smetanu a oříšek másla. Vše ještě provaříme a můžeme podávat.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Patrik Feltl, šéfkuchař Savoy Royal Hotelu
30.04.2012 - 09:34:22



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 9 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.