Suroviny na 1 porci: 150 g candáta, sůl, pepř, olivový olej, 1,5 dcl kvalitního bílého vína, 1 polévková lžíce cukru krupice, 1 kávová lžička hrubozrnné hořčice, přepuštěné máslo, 0,5 dcl smetany, půlka cibule, pórek, 150 g brambor, citron
Krok 1Nejdříve si připravíme všechny výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy potřebovat.
Krok 2Filet z candáta osolíme, opepříme, nařízneme kůži.
Krok 3Filet pečeme na pánvi na olivovém oleji nejdříve kůží dolů a poté z druhé strany po dobu 5 minut.
Krok 4Cukr a bílé víno necháme zredukovat na 1/3 obsahu.
Krok 5Přidáme přepuštěné máslo, hrubozrnnou hořčici, smetanu. Omáčku provaříme a dochutíme solí.
Krok 6Cibuli a pórek nakrájíme najemno.
Krok 7Nejdříve usmažíme cibuli na másle, poté přidáme nakrájený pórek, krátce osmažíme, vložíme uvařené brambory a rozšťoucháme.
Krok 8Servírujeme na předehřátý talíř s citronem, ozdobíme grilovaným cherry rajčátkem s třtinovým cukrem, celerovým chipsem a lístkem rukoly.
Autor: Libor Tláskal, šéfkuchař hotelu Panorama, Rychnov 23.04.2012 - 08:56:34
NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...
V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)