GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.03.2024, svátek má Soňa
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pečený filet z candáta s francouzskou omáčkou a hrubozrnnou hořčicí. Šťouchané brambory s cibulkou a pórkem

 

 

Suroviny na 1 porci: 150 g candáta, sůl, pepř, olivový olej, 1,5 dcl kvalitního bílého vína, 1 polévková lžíce cukru krupice, 1 kávová lžička hrubozrnné hořčice, přepuštěné máslo, 0,5 dcl smetany, půlka cibule, pórek, 150 g brambor, citron

 


Krok 1
Nejdříve si připravíme všechny výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy potřebovat.


Krok 2
Filet z candáta osolíme, opepříme, nařízneme kůži.


Krok 3
Filet pečeme na pánvi na olivovém oleji nejdříve kůží dolů a poté z druhé strany po dobu 5 minut.


Krok 4
Cukr a bílé víno necháme zredukovat na 1/3 obsahu.


Krok 5
Přidáme přepuštěné máslo, hrubozrnnou hořčici, smetanu. Omáčku provaříme a dochutíme solí.


Krok 6
Cibuli a pórek nakrájíme najemno.


Krok 7
Nejdříve usmažíme cibuli na másle, poté přidáme nakrájený pórek, krátce osmažíme, vložíme uvařené brambory a rozšťoucháme.


Krok 8
Servírujeme na předehřátý talíř s citronem, ozdobíme grilovaným cherry rajčátkem s třtinovým cukrem, celerovým chipsem a lístkem rukoly.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Libor Tláskal, šéfkuchař hotelu Panorama, Rychnov
23.04.2012 - 08:56:34



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 8 plus 9 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.