GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Frgále

 


(rozpis na 2 koláče)


350 g polohrubé mouky
60 g másla
40 g moučkového cukru
2 žloutky
120 ml mléka
1/2 balíčku droždí
špetka soli
2 lžíce rumu
4 lžíce másla na rozpuštění
1/4 kg sušených hrušek
1 vanilkový cukr
špetka badyánu
na špičku nože skořice
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce smetany
150 g másla na drobenku
150 g cukru moučky na drobenku
150 g polohrubé mouky na drobenku


Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí a lžičku cukru. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.


Mezitím utřeme zbylý cukr s máslem a žloutky.


Když se na kvásku začnou dělat bubliny, přidáme k němu utřenou směs, potom zbylé mléko. Promícháme a pak přisypeme mouku s vmíchanou solí. Důkladně vypracujeme těsto. Přikryjeme jej v nádobě utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.


Hruškové křížaly vložíme do vody a necháme je do měkka vařit s badyánem a skořicí.
Když těsto vyskočí asi na dvojnásobek objemu, rozdělíme hmotu na dva bochánky a necháme je ještě dvacet minut kynout.


Uvařené křížaly slijeme, rozemeleme na mlýnku na maso a přidáme k nim smetanu, vanilkový cukr a trochu citronové šťávy.


Troubu rozehřejeme na 170 stupňů.


Bochánky rozválíme úplně do tenka a přesuneme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme vychladlou náplní až do okrajů. Posypeme drobenkou. Dáme péct na 40 minut.


Hotové frgále necháme vychladnout, potom pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

24.02.2012 - 08:44:53



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 4 je
 

BagssjpPorie 15.02.2024 20:11:35
エルメス ケリー激安}}}}}} https://www.bagssjp.com/product/detail-563.html https://www.bagssjp.com/product/detail-11747.html https://www.bagssjp.com/menu/menu_product-1-151.html https://www.bagssjp.com/product/detail-3748.html https://www.bagssjp.com/product/detail-4595.html
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.