GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.03.2024, svátek má Taťána
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Čokoládový lanýžový dort

 

 

Ingredience pro 25 osob (2 patra dortu, průměr 13 a 20 cm)


Bílá potahovací hmota s mandlovou příchutí (lze zakoupit v cukrářské prodejně)


Suroviny - korpus: 600 g čokolády, 750 g másla, 1050 g třtinového cukru, 15 vajec, 3 vanilkové lusky, 420 g hladké mouky. Krém: 700 g čokolády, 300 ml smetany (33%), 20 g glukózy, 80 g másla.


Pracovní postup - krém: Smetanu s glukózou a máslem svaříme, poté vsypeme do horké tekutiny čokoládu, která se za stálého míchání rozpustí. Necháme vychladnout.


Korpus: Čokoládu rozpustíme v másle (teplota hmoty nesmí přesáhnout 50 °C). Vyšleháme vejce s třtinovým cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem, promícháme a nakonec lehce a důkladně zamícháme hladkou mouku, do které jsme vysypali obsah vanilkových lusků. Naplníme dortové formy a pečeme při 160 °C, přibližně 45 minut. Upečené korpusy vyřízneme z formy, rozkrájíme vodorovně napůl a plníme krémem. Dort necháme vychladnout v lednici. Mezitím si na moučkovém cukru rozválíme bílou potahovací hmotu (tloušťka 0,5-1 cm), kterou korpus potáhneme. Zdobíme a dekorujeme dle fantazie ozdobami vytvořenými z potahovací hmoty, čerstvými květinami nebo ovážeme stuhou.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Karolína Koncincová, vrchní cukrářka hotelu Kempin
21.05.2012 - 09:01:28



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 8 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.