Ingredience pro 25 osob (2 patra dortu, průměr 13 a 20 cm)
Bílá potahovací hmota s mandlovou příchutí (lze zakoupit v cukrářské prodejně)
Suroviny - korpus: 600 g čokolády, 750 g másla, 1050 g třtinového cukru, 15 vajec, 3 vanilkové lusky, 420 g hladké mouky. Krém: 700 g čokolády, 300 ml smetany (33%), 20 g glukózy, 80 g másla.
Pracovní postup - krém: Smetanu s glukózou a máslem svaříme, poté vsypeme do horké tekutiny čokoládu, která se za stálého míchání rozpustí. Necháme vychladnout.
Korpus: Čokoládu rozpustíme v másle (teplota hmoty nesmí přesáhnout 50 °C). Vyšleháme vejce s třtinovým cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem, promícháme a nakonec lehce a důkladně zamícháme hladkou mouku, do které jsme vysypali obsah vanilkových lusků. Naplníme dortové formy a pečeme při 160 °C, přibližně 45 minut. Upečené korpusy vyřízneme z formy, rozkrájíme vodorovně napůl a plníme krémem. Dort necháme vychladnout v lednici. Mezitím si na moučkovém cukru rozválíme bílou potahovací hmotu (tloušťka 0,5-1 cm), kterou korpus potáhneme. Zdobíme a dekorujeme dle fantazie ozdobami vytvořenými z potahovací hmoty, čerstvými květinami nebo ovážeme stuhou.
Autor: Karolína Koncincová, vrchní cukrářka hotelu Kempin21.05.2012 - 09:01:28
NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...
V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)