GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Jahody s mátovým cukrem

 


Hana Michopulu, autorka kuchařky Recepty z farmářského trhu, jejíž druhý díl vyjde příští rok na jaře. Recept je ochutnávkou z této knihy.


hrnek mátových listů (250 ml)
5-6 lžic bílého krystalového cukru
500 g jahod


Jahody omyjte, odstopkujte a nechejte okapat na utěrce. Mátové listy dejte do sekacího mixéru spolu s cukrem a mixujte, až se vytvoří zelenkavá směs, v níž nejsou patrné kousky listů. Využívejte pouze první, maximálně druhý stupeň rychlosti. Hotový cukr přesypte do mističky.


Pokud nemáte vhodný mixér, můžete mátu také pouze na velmi drobno nasekat a poté smíchat s cukrem. Tento postup je sice o pár minut delší, ale lepší, protože mátový cukr zůstane pěkně suchý. Špičky jahod namáčejte v mátovém cukru a jezte.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Hana Michopulu, autorka kuchařky Recepty z farmářs
23.07.2012 - 13:53:41



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 9 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.