GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.03.2024, svátek má Taťána
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Hlucké vdolečky

 

(rozpis na cca 150 vdolečků)

 


1 kg hladké mouky
45 dkg másla
40 dkg cukru moučky
5 žloutků
2 celá vejce
8 dkg kvasnic
1/4 l mléka
kůra z 1 citronu
1 lžička soli
1 kg tvarohu
15 dkg cukru krupice
1 vanilkový cukr
5 dkg rozinek
1/2 hrnku švestkových povidel
35 dkg polohrubé mouky


Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zatím utřeme 4 žloutky s 20 dkg másla, pak vmícháme 15 dkg cukru moučky. Přidáme směs do kvásku a postupně přimícháme sůl, mléko, nastrouhanou citronovou kúru a 1 celé vejce. Potom začneme postupně přidávat mouku. Vymícháme vláčné těsto a dáme kynout na teplé místo. Mezitím připravíme tvarohovou náplň z tvarohu, cukru krupice, vanilkového cukru, zbylého žloutku a rozinek.


Nachystáme si také posypku z polohrubé mouky, 1 kg cukru moučky a 1 kg másla. Dáme ji do chladu.


Vykynuté těsto vyklopíme na vál a odkrajujeme z něj kousky, z nichž tvarujeme placičky něco přes centimetr silné. Naplníme tvarohovou nádivkou a důkladně uzavřeme. Spojem dolů klademe na vymazaný plech. Uděláme do každého koláčku shora důlek, potřeme jej rozšlehaným vejcem. Do důlku dáme trochu povidel a navrch přidáme posypku. Troubu rozehřejeme na 190 stupňů a vdolečky v ní pečeme, dokud nezezlátnou, tedy necelých dvacet minut.

 

şişli escort ümraniye escort mecidiyeköy escort istanbul escort taksim escort beşiktaş escort beylikdüzü escort bursa escort

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.03.2013 - 13:20:07



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 6 je
 

BagssjpPorie 12.02.2024 16:23:13
ロレック時針各種海外有名ブランド品を豊富に取り揃え、しかもお客様を第一と考えて、驚きの低価格で提供しております。税関の没収する商品は再度無料にして発送します。広大な客を歓迎して買います!3-6日にきっと引き渡す.スーパーコピーブランド時計 }}}}}} https://www.bagssjp.com/product/detail-11591.html https://www.bagssjp.com/product/detail-1823.html https://www.bagssjp.com/product/detail-282.html https://www.bagssjp.com/product/detail-6449.html https://www.bagssjp.com/product/detail-5825.html
Nagunsons 05.11.2023 01:37:32
<a href=https://sildenafila.pics>does viagra go bad</a> Mefloquine resistant falciparum malaria on the Thai Burmese border
MorrisJam 27.12.2022 05:33:32
<a href="http://hydroxychloroquinex.com/">how to get off plaquenil</a>
www.candipharm.com/ 13.12.2022 08:18:53
<a href="https://www.candipharm.com/ ">https://www.candipharm.com/</a>
bruxuck 03.08.2021 05:38:27
<a href=https://cialiswwshop.com/>purchase cialis</a>
hydrochlorazine 02.08.2021 14:27:32
what is hydroxychloroquine 200 mg https://plaquenilx.com/# hydroxy clore quinn
hydroxychloroquine sulfate 200 30.07.2021 03:31:01
plaquenil drug class https://plaquenilx.com/# uso medical abbreviation
bruxuck 15.07.2021 07:32:15
<a href=https://vscialisv.com/>buy cialis online united states</a>
bruxuck 28.06.2021 12:10:04
<a href=https://vsamoxilv.com>
bruxuck 14.06.2021 01:50:47
<a href=https://sscialisvv.com>best place to buy cialis online reviews
cheap cialis 10.06.2021 14:25:20
tadalafil herbal substitute <a href="https://elitadalafill.com/">buy cialis</a> tadalafil side effects
sublingual tadalafil 08.06.2021 15:50:55
vidalista tadalafil reviews <a href="https://elitadalafill.com/">how long does tadalafil last</a> side effects of tadalafil
bruxuck 28.05.2021 11:35:07
<a href=http://ponlinecialisk.com/>can i buy cialis online
mitasovahana@seznam.cz 13.09.2013 19:50:36
ahoj
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.