GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.10.2017, svátek má Hedvika
GastroTrend

 

NOVÉ VÝROBKY » MORAVSKÁ SALÁTOVÁ OKURKA ŽUFÁNEK

Moravská salátová okurka Žufánek

 

Představujeme čtvrtý z řady našich speciálních průtahových destilátů. Po sicilském citronu, marocké mátě a českém kmínu je tu moravská salátová okurka! A v té nejlepší kvalitě. Samozřejmě.

Pokud bychom měli vybrat nějaké naše produkty, které by se ideálně párovaly s jídlem, tak by to byla naše nová řada geistů. Pokaždé jiná netradiční surovina ve svénejčistší a nejlepší podobě. To byl i náš záměr, mít podobnou gastro řadu. Navíc z nich vznikají naprosto úžasné koktejly a letní drinky. Kdo zkusil Sicilský citron s tonikem ví, o čem mluvíme.

Když se řekne léto, tak většinu z vás napadne máta a okurka. Okurkové limonády se staly fenoménem každého bistra či restaurace. Má totiž velice osvěžující a uklidňující účinky. Jenže bývá plná cukru a ne vždy je ta její skvělá chuť ze samotné okurky.

U naší Moravské BIO okurky jde o jiný příběh.

Nedaleko našeho lihovaru hospodaří rodina Vymětalova, která již 27 let pěstuje bio zeleninu a ovoce. A ti nám ručně nasbírali první letošní salátové okurky, každou z nich houbičkou umyli a připravili do přepravek. U nás jsme z nich udělali salát, dali macerovat do velejemného lihu z Kojetína a dnes destilujeme.

Vzniklo něco, co tu ještě nebylo. Něco, jako byste baštili okurkový salát jako přílohu vašeho obědu. Jen v alko podobě. V každé láhvi je ohromné množství suroviny. Takové, které byste na posezení určitě nezvládli. Ale v této koncentrované podobě vám to neudělá nejmenší problém.

Uvidíte.

A náš tajný tip na skvělý drink? Nalijte 4 cl naší nové Moravské salátové okurky na led a dolijte 120 ml Bohemsca zahradní limonáda okurka a máta.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ŽUSY sro
16.07.2017 - 16:45:24

 
REKLAMA

Nejčtenější články

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.