GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 15.12.2019, svátek má Radana
GastroTrend

banner

 

NOVÉ VÝROBKY » MORAVSKÁ SALÁTOVÁ OKURKA ŽUFÁNEK

Moravská salátová okurka Žufánek

 

Představujeme čtvrtý z řady našich speciálních průtahových destilátů. Po sicilském citronu, marocké mátě a českém kmínu je tu moravská salátová okurka! A v té nejlepší kvalitě. Samozřejmě.

Pokud bychom měli vybrat nějaké naše produkty, které by se ideálně párovaly s jídlem, tak by to byla naše nová řada geistů. Pokaždé jiná netradiční surovina ve svénejčistší a nejlepší podobě. To byl i náš záměr, mít podobnou gastro řadu. Navíc z nich vznikají naprosto úžasné koktejly a letní drinky. Kdo zkusil Sicilský citron s tonikem ví, o čem mluvíme.

Když se řekne léto, tak většinu z vás napadne máta a okurka. Okurkové limonády se staly fenoménem každého bistra či restaurace. Má totiž velice osvěžující a uklidňující účinky. Jenže bývá plná cukru a ne vždy je ta její skvělá chuť ze samotné okurky.

U naší Moravské BIO okurky jde o jiný příběh.

Nedaleko našeho lihovaru hospodaří rodina Vymětalova, která již 27 let pěstuje bio zeleninu a ovoce. A ti nám ručně nasbírali první letošní salátové okurky, každou z nich houbičkou umyli a připravili do přepravek. U nás jsme z nich udělali salát, dali macerovat do velejemného lihu z Kojetína a dnes destilujeme.

Vzniklo něco, co tu ještě nebylo. Něco, jako byste baštili okurkový salát jako přílohu vašeho obědu. Jen v alko podobě. V každé láhvi je ohromné množství suroviny. Takové, které byste na posezení určitě nezvládli. Ale v této koncentrované podobě vám to neudělá nejmenší problém.

Uvidíte.

A náš tajný tip na skvělý drink? Nalijte 4 cl naší nové Moravské salátové okurky na led a dolijte 120 ml Bohemsca zahradní limonáda okurka a máta.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ŽUSY sro
16.07.2017 - 16:45:24

 
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

13.09.2011 - Postmixy šetří váš čas, prostor i peníze

Pokud řešíte zajištění přísunu chutných, čerstvých a osvěžujících nápojů pro ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.