GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.07.2017, svátek má Magdaléna
GastroTrend

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

[Celkem článků: 414]

 1 / 42 

 
Kytky patří na talíř!

08.05.2015 - Kytky patří na talíř!

„Kytky jsou nejen krásnou ozdobou, ale mohou být i příjemným doplňkem našehojídla,“ tvrdí kulinární koučka Jana Vlková, která pořádá pravidelné vycházky za jedlým kvítím i býlím do pražské Divoké Šárky a o víkendu 15. až 17. května vede unikátní seminář v Nebespán café & apartments v Kašperských Horách.

více zde...

 
Unilever Food Solutions představuje novou HELLMANNS Tatarskou omáčku

10.04.2014 - Unilever Food Solutions představuje novou HELLMANNS Tatarskou omáčku

Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvádí na český trh novou Tatarskou omáčku Hellmanns, která byla profesionálními kuchaři zvolena nejchutnější tatarskou omáčkou na českém trhu v senzorickém testu předních tatarských omáček*. Nová Tatarská omáčka Hellmanns s novou...

více zde...

 
Jaroslav Zahálka se stává ambasadorem značky Tork

07.04.2014 - Jaroslav Zahálka se stává ambasadorem značky Tork

Pražský šéfkuchař Jaroslav Zahálka, který vařil prezidentům i hollywoodským hvězdám, se stal oficiálním vyslancem značky Tork v České republice. Tork nabízí hygienická řešení pro oblast HoReCa a je v této oblasti jedničkou na...

více zde...

 
Profesionálové se utkají v otevírání ústřic. Pokusí se o český rekord

31.03.2014 - Profesionálové se utkají v otevírání ústřic. Pokusí se o český rekord

V sobotu 5. dubna se v rámci programu úvodního dne Velikonočních trhů na pražském Staroměstském náměstí uskuteční již 13. ročník MAKRO Mistrovství ČR v otevírání ústřic. V pravé poledne se utkají profesionálové z celé republiky v otevírání 30 kusů ústřic typu Belon. Kromě...

více zde...

 
GASTRO TOUR 2014 - festival profesionální gastronomie představí nejnovější kulinářské trendy.

18.02.2014 - GASTRO TOUR 2014 - festival profesionální gastronomie představí nejnovější kulinářské trendy.

Již pátý ročník festivalu GASTRO TOUR 2014 se uskuteční 20. - 23. února 2014 v prostorách Křižíkova pavilonu B, Výstaviště Praha - Holešovice. Pro milovníky dobrého jídla je festival příležitostí seznámit se s novinkami v oblasti nejnovějších technologií, surovin a postupů, určených pro moderní...

více zde...

 
Nejlepším pizzařem ČR je Jan Šafránek z Prahy – vítěz PIZZA CUPU 2013

01.10.2013 - Nejlepším pizzařem ČR je Jan Šafránek z Prahy – vítěz PIZZA CUPU 2013

V sobotu 28. září proběhlo v pražské pizzerii Rotella finále mistrovství ČR v přípravě italské pizzy, ve kterém se devět nejlepších profesionálních pizzařů z ČR utkalo v boji o titul MISTR PIZZY 2013. Vítězem soutěže se stal Jan Šafránek z pražské pizzerie Rotella. Kromě čestného titulu...

více zde...

 
Česká kulinární špička bodovala na světové soutěži v Thajsku

07.09.2013 - Česká kulinární špička bodovala na světové soutěži v Thajsku

Jestli si Češi na něco potrpí, tak je to uspokojení mlsných jazýčků. To, že jsme chuťoví mistři, dokazují i výsledky českých kuchařů v zahraničí. Nejaktuálněji se týmu Czech Chefs senzačně zadařilo na Pattaya City culinary cup 2013. Ze světové soutěže v Thajsku si přivezli nejen...

více zde...

 
Knedlíková historie

07.03.2013 - Knedlíková historie

Historie knedlíků je dlouhá, i když možná ne až tak, jak by se podle jeho pevného propojení s českou kuchařskou tradicí zdálo. Tak jako slovo knedlíky v češtině definitivně zdomácnělo až v 19. století, i standardní české knedlo-vepřo-zelo má původ až za císaře Franze Josefa, kdy tuto kombinaci začal...

více zde...

 
Koláčky s budkou

04.03.2013 - Koláčky s budkou

Kuchyně slováckého města Hluk je barvitá a bohatá. Návod na fazolovou polévku s lokšemi, drkotinu nebo guliváry plněné ovocem zachytila pro příští generace tamní rodačka Marie Lekešová. Od ní pochází i recept na koláčky plněné tvarohem, povidly a sypané drobenkou. zvláštností je dutinka či budka, která uvnitř...

více zde...

 
Na hranici s Polskem

01.03.2013 - Na hranici s Polskem

Bigos byl jídlem, které zahřívalo lovce na zimních výpravách, na delší cestu si jej do soudečku brávali i formani. Základní podoby má dvě: polskou a slezskou. Obě mají řadu místních podvariant, v některých receptech najdete jako přísadu třeba sušené švestky, červené víno či sušené...

více zde...

 
[Celkem článků: 414]

 1 / 42 

 
POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

11.07.2017 - CHIVAS MASTERS POPRVÉ VYHRÁLA ŽENA

V pražské restauraci Mánes ve čtvrtek 18. května národním finále vyvrcholil ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.