Pro restauraci CottoCrudo a lobby lounge The Gallery připravuje Arpád Szucs novou nabídku kvalitních dezertů a zákusků v evropském stylu. Svou kariéru odstartoval v roce 2006 ve Four Seasons Hotel Budapest, poté následoval Milán, Londýn a nakonec znovu Budapešť.
Arpád vyrůstal v Budapešti a s láskou vzpomíná na svou babičku, která každý víkend pekla štrůdl, obvykle dva až tři druhy – s jablky, tvarohem a mákem, nebo také připravovala knedlíky plněné domácím meruňkovým džemem. To ho v šestnácti inspirovalo k tomu, aby vytvořil svůj první dezert - punčový dort pro svého otce.
Arpádův otec ho v jeho vášni k vaření velmi podporoval a poté, co mu syn oznámil, že se chce stát šéfkuchařem, začali společně hledat vhodnou školu. Volba nakonec padla na Taverna Gastronomy v Budapešti. Díky tomu si mohl vyzkoušet různé kuchařské techniky a objevil zde také svou lásku k cukrářství. Nakonec zde získal dva diplomy.
Po dokončení střední a vysoké gastronomické školy absolvoval týdenní kurz ve slavné škole Valrhona de Tain L Hermitage nedaleko francouzského Lyonu. Jde o nejprestižnější cukrářskou školu určenou pro nadané kuchaře. Po dokončení tohoto kurzu zde absolventi získají nejenom certifikát o kvalifikaci, ale především opravdu výjimečný cit pro výrobu zákusků. Čokoláda značky Valrhona je považována za Rolls Royce mezi čokoládami a je jednou z Arpádových nejoblíbenějších ingrediencí.
Arpád rovněž velmi rád připravuje různé druhy slaného pečiva a užívá si experimentování při přípravě nejrůznějších těst. V jeho pekařském repertoáru nechybí croissanty, briošky i speciální maďarské a dánské pečivo. Jeho nejoblíbenějším sladkým pečivem jsou šátečky z kynutého těsta plněné ricottou. Rád peče také italskou Focacciu. Recept na její přípravu je zde:
500 g mouky z měkké pšenice
500 g mouky z tvrdé pšenice
400 g brambor
30 g čerstvého droždí
500 g studené vody
50 g sůl
60 g olivového oleje
Vibratör Dildo Anal Ürünler Fantezi İç Giyim Fetişh Bdsm Gay Sex Shop Orgazm Ürünleri Bayanlar İçin Erkekler İçin Belden Bağlamalı
11.05.2018 - 09:48:11
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...
Budějovický Budvar, n.p. zahájil práce na výstavbě budovy nového skladu ...