1 / 59
11.05.2018 - Japonský pivní hit jde na trh v Česku
Když před třemi desítkami let japonská společnost Asahi uvedla na trh první várku pivní novinky, netušila, že právě dala vzniknout legendě. Lavina zájmu tento osvěžující ležák s „karakuchi“ chutí nazvaný Asahi Super Dry v Japonsku záhy katapultovala na první místo oblíbenosti mezi tamními pivy a vyslala ho na úspěšnou cestu po celém světě. Letos ho na český trh uvádí Plzeňský Prazdroj, jehož vlastníkem se společnost Asahi stala před rokem.
více zde...
21.03.2018 - Limitovaný speciál z čerstvého chmele se již čepuje
Ve vybraných restauracích v České republice i v dalších osmi zemích v těchto dnech začínají narážet sudy s limitovanou várkou speciálního piva BUD STRONG. Pivní lahůdka byla uvařena loni 28. srpna z čerstvě sklizených chmelových hlávek Žateckého poloraného červeňáku. Limitovaná edice piva BUD STRONG dozrávala ve sklepě 180 dní. Má stupňovitost 16 a obsah alkoholu 7,5% obj.
16.02.2018 - Čistý zisk Heinekenu loni vzrostl o více než čtvrtinu
Nizozemská pivovarnická skupina Heineken loni zvýšila čistý zisk o 25,6 procenta na 1,935 miliardy eur (zhruba 49 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice. Varovala však, že ekonomické podmínky v letošním roce zůstanou vrtkavé a že na její zisky bude mít negativní vliv vývoj měnových kurzů.
16.02.2018 - Velikonoční ležák z Volby sládků už se chystá do pivnic. Sládci na Popeleční středu potvrdili jeho k
Závěrečnou degustační zkouškou dnes potvrdili sládci Plzeňského Prazdroje kvality limitované edice velikonočního ležáku Master Zlatá 13 programu Volba sládků. Stalo se tak symbolicky na Popeleční středu, kdy začíná dle křesťanské tradice čtyřicetidenní postní období před Velikonocemi. Ležák již brzy zamíří do více než tisícovky pivnic a restaurací v celé ČR, kde bude k mání po celý březen. Další hospody se přidají v posledním předvelikonočním týdnu.
02.02.2018 - Podle sládka Chramosila počet minipivovarů ještě poroste
Růst počtu minipivovarů v České republice, kterých je nyní už téměř 400, je pro trh zpestřením. Jejich počet poroste i v dalších letech, problémem je ale nedostatek erudovaných sládků se zkušenostmi, řekl dnes novinářům v Brně sládek Ivan Chramosil, který přes 40 let působil v pražském pivovaru U Fleků a nyní je mimo jiné garantem odborné soutěže Pivex.
20.10.2017 - Nový pivovar v Kamenici n. L. slavnostně zahájí provoz 28. 10.
Nový pivovar v Kamenici nad Lipou slavnostně zahájí provoz 28. října. Vznikl rekonstrukcí někdejšího panského pivovaru u zámku, který byl uzavřen před 70 lety. Nově obsahuje velkou varnu, v níž lze za rok uvařit 10.000 hektolitrů piva, a také minipivovar. S otevřením pivovaru bude spojena prohlídka jeho prostor pro veřejnost, řekl dnes ČTK Milan Houška, jednatel společnosti Pivovar Kamenice
20.10.2017 - V Českém Švýcarsku vzniká cidre z původních odrůd jablek
Ze starých sudetských odrůd jablek vzniká v Českém Švýcarsku originální cidre. Stoprocentně přírodní produkt začali řemeslně vyrábět jako koníček dva původní pivaři. Jejich cílem je naučit pít Čechy dobrý cidre. Produkt nazvaný BB cidre získal nyní označení regionální výrobek Českého Švýcarska.
20.10.2017 - Prodej piva v restauracích dál klesá, roste prodej v plechovkách
Prodej piva v českých restauracích a hospodách klesl letos do konce srpna meziročně o 4,2 procenta. O čtyři procenta stouply prodeje piva v různých obalech, jako jsou skleněné lahve, plast a plechovky. Boom zažívá prodej plechovkového piva, kterého Češi vypili o 46 procent více. Údaje dnes na tiskové konferenci zveřejnili zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven, absolutní data svaz neuvedl.
20.10.2017 - Radegast opět bodoval v soutěži České pivo roku 2017
Nošovická dvanáctka získala bronz v degustační soutěži České pivo 2017 v kategorii světlých ležáků. Radegast Ryze Hořká 12 si tak již potřetí, od uvedení na trh v roce 2014, přivezla z této prestižní pivní soutěže významné ocenění.
29.09.2017 - Sentický Kvasar spustí do konce roku výrobu v novém
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Přednímu tuzemskému výrobci cukrovinek Opavia-LU loni vzrostl zisk o více ...
Houbaření může mít mnoho podob. V Itálii a Francii si ...
Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)