GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.09.2017, svátek má Oleg
GastroTrend

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

[Celkem článků: 579]

 1 / 58 

 
Prazdroj jako každý rok od října zdražuje. Cena točeného piva však zůstává

05.09.2017 - Prazdroj jako každý rok od října zdražuje. Cena točeného piva však zůstává

Plzeňský Prazdroj od 1. října zvýší ceny lahvového a plechovkového piva v průměru o 3,1 procenta. Zdražení se týká všech značek - Pilsner Urquellu, Gambrinusu, Radegastu i Velkopopovického Kozla. Čepovaná piva pro hospody a restaurace nezdraží. Informace, které ČTK zjistila z okruhu obchodního řetězců, potvrdila mluvčí největšího českého pivovaru Jitka Němečková. Jeho zdražení v minulých letech kopírovala většina českých pivovarů. Nyní však o konkrétním zdražování nehovoří, ale ani ho do budoucna nevylučují.

více zde...

 
Dvanáctky se v hospodách pijí nejvíce v Praze a na západu Čech

31.08.2017 - Dvanáctky se v hospodách pijí nejvíce v Praze a na západu Čech

Dvanáctistupňová piva v restauracích lidé nejvíce oproti ostatním pivům pijí v Praze a na západě Čech, ale také na severní Moravě. Nejmenší je pak jejich obliba na jižní Moravě. Jedenáctistupňové pivo si lidé nejradši dopřejí v restauracích na jižní Moravě, "desítku" pak v západních Čechách. Podle absolutních objemových dat se skoro nejvíce, skoro pětina desetistupňových piv, vypije na severní Moravě a 18 procent v Praze. Dvanáctka je už nejvíce prodávaným pivem v restauracích. Vyplývá to z údajů agentur Nielsen a Dataservis, které ČTK poskytly Pivovary Staropramen.

více zde...

 
Se štamgastem musíte umět i mlčet, říká nová Výčepní legenda Pavel Dušek

30.08.2017 - Se štamgastem musíte umět i mlčet, říká nová Výčepní legenda Pavel Dušek

K Pavlu Duškovi chodila na pivo kulturní elita v čele s Josefem Vinklářem, Waldemarem Matuškou, Petrem Čepkem, Vlastimilem Harapesem a básníkem Josefem Topolem. Pravidelným hostem býval i dramatik a prezident Václav Havel. Pavel Dušek má pověst baviče a je mezi kolegy skutečnou legendou. Rada, kterou prý nejčastěji dává štamgastům a hostím zní: „Když vidíte, že výčepní pije limonádu, běžte raději jinam.“ Na pivo chodí nejraději sám: „Líp si tak plzeň vychutnám,“ konstatuje letošní výčepní legenda.

více zde...

 
Přeštice otevřou v pátek 30.8. na náměstí městský pivovar a restauraci

30.08.2017 - Přeštice otevřou v pátek 30.8. na náměstí městský pivovar a restauraci

Sedmitisícové Přeštice otevřou v pátek na náměstí městský pivovar a restauraci. Výrobu piva obnovily po 112 letech. Oprava městské budovy z roku 1858 stála 13 milionů korun, technologie přišla na 3,5 milionu Kč, 1,5 milionu Kč stálo vybavení restaurace a stejně kuchyně. ČTK to řekl starosta Karel Naxera (TOP 09). Dnes čepoval pivovar na zkoušku pivo pro místní.

více zde...

 
V Budějovickém Budvaru uvařili sezónní speciál z čerstvého chmele

29.08.2017 - V Budějovickém Budvaru uvařili sezónní speciál z čerstvého chmele

Včera uvařili na varně pivovaru Budějovický Budvar várku sezónního speciálu BUD z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku. Chmel byl sklizen jen několik hodin předtím na chmelnici U Splavu v katastru chmelařské obce Blšany. Pivo z čerstvého chmele bude zrát ve sklepích pivovaru až do března 2018, kdy objeví ve vybraných restauracích v České republice i v několika dalších zemích

více zde...

 
Humpolecký Bernard zvýšil v pololetí výrobu piva o 5,6 procenta

22.08.2017 - Humpolecký Bernard zvýšil v pololetí výrobu piva o 5,6 procenta

Humpolec (Pelhřimovsko) 20. srpna (ČTK) - Rodinný pivovar Bernard zvýšil v prvním pololetí výstav piva v meziročním porovnání o 5,6 procenta na 160.000 hektolitrů. Nejúspěšnějším měsícem pivovaru byl v tomto období červen, kdy produkce piva překonala 40.800 hektolitrů a v porovnání se stejným loňským obdobím vykázala více než třináctiprocentní růst. ČTK to sdělil mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.

více zde...

 
Nejlepším výčepním plzeňského piva se stal Miroslav Štych

21.08.2017 - Nejlepším výčepním plzeňského piva se stal Miroslav Štych

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender 2017 zná svého vítěze. Je jím výčepní Miroslav Štych z restaurace U Mansfeldů v Plzni. Během dvoudenního klání v Plzeňském pivovaru, které všestranně prověřilo dovednosti 28 finalistů...

více zde...

 
České ženy si nacházejí cestu k pivu

02.08.2017 - České ženy si nacházejí cestu k pivu

V České republice stoupá podíl žen, které pijí pivo. Naše průzkumy nám říkají, že české ženy se chtějí setkávat s přáteli a známými, mají chuť se bavit. Proto nepřekvapí, že i ženy si čím dál častěji dopřávají pivo, potvrzuje Martina Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven. Aktuálním trendem podle ní je, že ubývá žen, které sedí doma a nechodí vůbec nikam.

více zde...

 
Pivovary Lobkowicz uvádí na český trh vlastní cider Black Hill

25.07.2017 - Pivovary Lobkowicz uvádí na český trh vlastní cider Black Hill

Skupina Pivovary Lobkowicz uvádí na český trh nový jablečný Cider Black Hill. Tím vstupuje do nového segmentu alkoholických nápojů a vychází vstříc zvýšenému zájmu konzumentů o nové a netradiční příchutě nápojů.

více zde...

 
Docent Ing. Jan Šavel, CSc. oslavil 50 let práce v Budějovickém  Budvaru

24.07.2017 - Docent Ing. Jan Šavel, CSc. oslavil 50 let práce v Budějovickém Budvaru

V pondělí 17. 7. uplynulo přesně 50 let od okamžiku, kdy do laboratoře Budějovického Budvaru nastoupil docent Ing. Jan Šavel, CSc. K výročí mu přišlo pogratulovat vedení pivovaru v čele s ředitelem Mgr. Petrem Dvořákem a bývalým ředitelem Ing. Jiřím Bočkem. Docent Šavel patří mezi významné české vědce – publikoval přes 200 odborných článků, podílel se na psaní několika učebnic a je autorem asi 30 patentů. Je členem Síně slávy českého pivovarství a sladařství, držitelem Výroční ceny F. O. Poupěte a Výroční ceny České a moravské pivovarnické akademie. Pan Šavel je pracovně stále velmi aktivní – pracuje pro Budějovický Budvar při testování kvality surovin a kvality pivovarských kvasinek. Na podzim vyjde nová vysokoškolská učebnice „Sladařství“, do které napsal docent Šavel 3 kapitoly.

více zde...

 
[Celkem článků: 579]

 1 / 58 

 
PIVO
REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

01.07.2009 - Na vlnách letní gastronomie

Se střídáním ročních období je vhodné obměňovat také skladbu menu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.