GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.09.2017, svátek má Oleg
GastroTrend

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

[Celkem receptů: 463]

 1 / 47 

 
Lahodný houbový krém po valašsku

Lahodný houbový krém po valašsku

Šéfkuchař zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík přináší osvědčený recept na lahodný houbový krém.

více zde...

 
Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

Jednoduché, ale skvostné jídlo, které se hodí jako slavnostní večeře pro každou příležitost.

více zde...

 
Řecké Tzatziki

Řecké Tzatziki

více zde...

 
Lahodné kuře po francouzsku

Lahodné kuře po francouzsku

„Základem tohoto jednoduchého, ale velmi dobrého, lehkého a přitom efektního jídlajsou brambory a kuřecí prsa. Suroviny zcela běžné v každé kuchyni, ale v tomto receptu připravené s francouzským šmrncem. Existují různé varianty, my jsme si oblíbili tu s hrubozrnnou hořčicí,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

více zde...

 
Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C. Zeleninu nakrájejte na kostičky, orestujte na oleji, přidejte maso, podlijte vínem a duste do měkka. Omáčku Demi Glace rozřeďte vodou, přidejte k dušené...

více zde...

 
Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou...

více zde...

 
Slezské bramborové noky

Slezské bramborové noky

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C a poté ochlaďte. Těsto rozdělte na čtyři části. Jednu část nahraďte bramborovou moučkou, přidejte...

více zde...

 
Bramborové noky

Bramborové noky

Bramborovou kaši vsypte do vody o teplotě 85 °C, takto připravenou kaši ochlaďte a poté přidejte vejce a mouku. Směs zpracujte na jednolitou hmotu, utvořte...

více zde...

 
Pirohy s tvarohem

Pirohy s tvarohem

Mouku je třeba zpracovat s horkou vodou, mlékem a ostatními složkami, odstavit na 30 minut. Kaši rozmíchejte ve 230 ml vody o teplotě 85 °C. Měkký tvaroh, studenou bramborovou kaši, osmaženou a ochlazenou...

více zde...

 
Hlucké vdolečky

Hlucké vdolečky

Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zatím utřeme 4 žloutky s 20 dkg másla, pak vmícháme 15 dkg cukru moučky. Přidáme směs do kvásku a postupně přimícháme sůl, mléko, nastrouhanou citronovou kúru a 1 celé vejce. Potom začneme...

více zde...

 
[Celkem receptů: 463]

 1 / 47 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

01.07.2009 - Na vlnách letní gastronomie

Se střídáním ročních období je vhodné obměňovat také skladbu menu ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.