1 / 8
Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)
Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C. Zeleninu nakrájejte na kostičky, orestujte na oleji, přidejte maso, podlijte vínem a duste do měkka. Omáčku Demi Glace rozřeďte vodou, přidejte k dušené...
více zde...
Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami
Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou...
Slezské bramborové noky
Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C a poté ochlaďte. Těsto rozdělte na čtyři části. Jednu část nahraďte bramborovou moučkou, přidejte...
Bramborové noky
Bramborovou kaši vsypte do vody o teplotě 85 °C, takto připravenou kaši ochlaďte a poté přidejte vejce a mouku. Směs zpracujte na jednolitou hmotu, utvořte...
Pirohy s tvarohem
Mouku je třeba zpracovat s horkou vodou, mlékem a ostatními složkami, odstavit na 30 minut. Kaši rozmíchejte ve 230 ml vody o teplotě 85 °C. Měkký tvaroh, studenou bramborovou kaši, osmaženou a ochlazenou...
Zapečené papriky s kuskusem, mozzarellou a rajčaty
Kuskus zalijeme vývarem a necháme asi 10 minut stát. Papriky si mezitím rozkrojíme na poloviny, očistíme, zakápneme olivovým olejem a dáme na chvíli do vyhřáté trouby, aby trochu...
Pečený plátek lilku s barevnou oblohou
Lilek rozkrojíme podélně na třetiny. Každou třetinu opět rozkrojíme podélně, ale nedokrojíme, abychom silný plátek rozložili jako knihu. Opatrně potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a na velké ploché...
Chřestový salát s paprikami
Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Podélně rozpůlené papriky přetřeme olejem a potom je rozkrojenou stranou dolů položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme péct patnáct minut. Následně z paprik odstraníme slupku, nakrájíme je na proužky, zbavíme semínek a v misce je...
Mango kalamárový salát
Olihně vykucháme, očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. V míse smícháme limetkovou šťávu, cukr, rybí omáčku a nasekanou čili papričku zbavenou...
Pomerančový salát s fenyklem a cibulí
Pomeranče oloupeme na čistou dužninu a rozdělíme na dílky. Fenykl a cibuli nasekáme na menší kousky. Kousky fenyklu, pomeranče a cibule smícháme...
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)