GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.11.2017, svátek má Cecílie
GastroTrend
 

RECEPTY » KUCHAŘKA

[Celkem receptů: 80]

 1 / 8 

 
Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C. Zeleninu nakrájejte na kostičky, orestujte na oleji, přidejte maso, podlijte vínem a duste do měkka. Omáčku Demi Glace rozřeďte vodou, přidejte k dušené...

více zde...

 
Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou...

více zde...

 
Slezské bramborové noky

Slezské bramborové noky

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C a poté ochlaďte. Těsto rozdělte na čtyři části. Jednu část nahraďte bramborovou moučkou, přidejte...

více zde...

 
Bramborové noky

Bramborové noky

Bramborovou kaši vsypte do vody o teplotě 85 °C, takto připravenou kaši ochlaďte a poté přidejte vejce a mouku. Směs zpracujte na jednolitou hmotu, utvořte...

více zde...

 
Pirohy s tvarohem

Pirohy s tvarohem

Mouku je třeba zpracovat s horkou vodou, mlékem a ostatními složkami, odstavit na 30 minut. Kaši rozmíchejte ve 230 ml vody o teplotě 85 °C. Měkký tvaroh, studenou bramborovou kaši, osmaženou a ochlazenou...

více zde...

 
Zapečené papriky s kuskusem, mozzarellou a rajčaty

Zapečené papriky s kuskusem, mozzarellou a rajčaty

Kuskus zalijeme vývarem a necháme asi 10 minut stát. Papriky si mezitím rozkrojíme na poloviny, očistíme, zakápneme olivovým olejem a dáme na chvíli do vyhřáté trouby, aby trochu...

více zde...

 
Pečený plátek lilku s barevnou oblohou

Pečený plátek lilku s barevnou oblohou

Lilek rozkrojíme podélně na třetiny. Každou třetinu opět rozkrojíme podélně, ale nedokrojíme, abychom silný plátek rozložili jako knihu. Opatrně potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a na velké ploché...

více zde...

 
Chřestový salát s paprikami

Chřestový salát s paprikami

Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Podélně rozpůlené papriky přetřeme olejem a potom je rozkrojenou stranou dolů položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme péct patnáct minut. Následně z paprik odstraníme slupku, nakrájíme je na proužky, zbavíme semínek a v misce je...

více zde...

 
Mango kalamárový salát

Mango kalamárový salát

Olihně vykucháme, očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. V míse smícháme limetkovou šťávu, cukr, rybí omáčku a nasekanou čili papričku zbavenou...

více zde...

 
Pomerančový salát s fenyklem a cibulí

Pomerančový salát s fenyklem a cibulí

Pomeranče oloupeme na čistou dužninu a rozdělíme na dílky. Fenykl a cibuli nasekáme na menší kousky. Kousky fenyklu, pomeranče a cibule smícháme...

více zde...

 
[Celkem receptů: 80]

 1 / 8 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.10.2011 - Nejlepší pivo v Praze

Nejlepší pivo v Praze točí v nuselské pivnici Zlý časy. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.