1 / 7
Pochoutka z Pyrenejí
Nejdříve si připravíme veškeré výše zmíněné suroviny, které budeme k přípravě pokrmu potřebovat. Omytou, oloupanou a očištěnou dýni zbavenou semínek pokrájíme na kostky, lehce osolíme, zakápneme extra panenským olivovým olejem, promícháme a dáme péct do předehřáté trouby na...
více zde...
Losos s hrubozrnnou hořčicí a javorovým sirupem s pažitkovým brambůrkem
Toto vše promícháme v misce. Směsí potřeme porci lososa a necháme asi půl hodinky odpočinout. Mezitím si uvaříme malé brambůrky (možno zakoupit jako pařížské) běžně k dostání...
Pečený filet z candáta s francouzskou omáčkou a hrubozrnnou hořčicí. Šťouchané brambory s cibulkou a
Nejdříve si připravíme všechny výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy potřebovat. Filet z candáta osolíme, opepříme, nařízneme...
Filet ze pstruha s bylinkovým máslem a kroupovým rizotem
Připravíme si potřebné suroviny: pšeničné kroupy, filety ze pstruha, pórek, domácí bylinkové máslo, rybí vývar, máslo, šalotka, blanšírovaná mrkev s celerem, klíčky z červené...
Mušle marinier neboli mušle po námořnicku
Mušle vyperte ve slané vodě a zbavte byssových vláken a nečistot. Jsou-li mušle špatné (buďto se samy otevřely nebo páchnou), vyhoďte je. Cibuli rozkrojte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, mrkev a celer na nudličky a česnek na plátky. Do kastrolu nalijte víno, přidejte směs...
Mečoun, celerové rizoto a opečený brambůrek
Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném oleji dosklovata. Rýži propláchneme pod studenou vodou, přidáme k šalotce a dále restujeme...
Bretaňské ústřice podávané se zálivkou ze šumivého vína a zázvorovým chlebem
Otevřenou ústřici upravíme na talíř, zakápneme dresinkem a posypeme pečivem se zázvorem a doplníme salátem z mořských řas. K ústřicím jsem vybral sekt, který jsme použili i...
Grilované krevety s chřestem a ragú z cherry rajčátek
Připravíme si potřebné suroviny. Pokud není k dispozici šalotka, postačí červená cibule, která nemá tak výraznou cibulovou chuť. Počet použitých rajčat, jak čerstvých, tak sušených, se může lišit v závislosti na...
Treska se zeleným chřestem
Tresku osolíme a lehce opepříme nahrubo mletým černým pepřem, krátce opečeme z obou stran na pánvi s trochou olivového oleje a čerstvého másla, pak přidáme snítku tymiánu a celé stroužky česneku. Zastříkneme...
Dim sum s tygřími krevetami
Z obou druhů škrobu a vroucí vody vypracujeme těsto. Z něj potom tvoříme malé kuličky, které zploštíme do tenké placky o průměru asi čtyři centimetry. Doprostřed položíme hromádku směsi tvořenou nasekanými...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...
Budějovický Budvar, n.p. zahájil práce na výstavbě budovy nového skladu ...
více »
V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)