1 / 7
Pochoutka z Pyrenejí
Nejdříve si připravíme veškeré výše zmíněné suroviny, které budeme k přípravě pokrmu potřebovat. Omytou, oloupanou a očištěnou dýni zbavenou semínek pokrájíme na kostky, lehce osolíme, zakápneme extra panenským olivovým olejem, promícháme a dáme péct do předehřáté trouby na...
více zde...
Losos s hrubozrnnou hořčicí a javorovým sirupem s pažitkovým brambůrkem
Toto vše promícháme v misce. Směsí potřeme porci lososa a necháme asi půl hodinky odpočinout. Mezitím si uvaříme malé brambůrky (možno zakoupit jako pařížské) běžně k dostání...
Pečený filet z candáta s francouzskou omáčkou a hrubozrnnou hořčicí. Šťouchané brambory s cibulkou a
Nejdříve si připravíme všechny výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy potřebovat. Filet z candáta osolíme, opepříme, nařízneme...
Filet ze pstruha s bylinkovým máslem a kroupovým rizotem
Připravíme si potřebné suroviny: pšeničné kroupy, filety ze pstruha, pórek, domácí bylinkové máslo, rybí vývar, máslo, šalotka, blanšírovaná mrkev s celerem, klíčky z červené...
Mušle marinier neboli mušle po námořnicku
Mušle vyperte ve slané vodě a zbavte byssových vláken a nečistot. Jsou-li mušle špatné (buďto se samy otevřely nebo páchnou), vyhoďte je. Cibuli rozkrojte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, mrkev a celer na nudličky a česnek na plátky. Do kastrolu nalijte víno, přidejte směs...
Mečoun, celerové rizoto a opečený brambůrek
Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném oleji dosklovata. Rýži propláchneme pod studenou vodou, přidáme k šalotce a dále restujeme...
Bretaňské ústřice podávané se zálivkou ze šumivého vína a zázvorovým chlebem
Otevřenou ústřici upravíme na talíř, zakápneme dresinkem a posypeme pečivem se zázvorem a doplníme salátem z mořských řas. K ústřicím jsem vybral sekt, který jsme použili i...
Grilované krevety s chřestem a ragú z cherry rajčátek
Připravíme si potřebné suroviny. Pokud není k dispozici šalotka, postačí červená cibule, která nemá tak výraznou cibulovou chuť. Počet použitých rajčat, jak čerstvých, tak sušených, se může lišit v závislosti na...
Treska se zeleným chřestem
Tresku osolíme a lehce opepříme nahrubo mletým černým pepřem, krátce opečeme z obou stran na pánvi s trochou olivového oleje a čerstvého másla, pak přidáme snítku tymiánu a celé stroužky česneku. Zastříkneme...
Dim sum s tygřími krevetami
Z obou druhů škrobu a vroucí vody vypracujeme těsto. Z něj potom tvoříme malé kuličky, které zploštíme do tenké placky o průměru asi čtyři centimetry. Doprostřed položíme hromádku směsi tvořenou nasekanými...
NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...
V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)