GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.03.2024, svátek má Taťána
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

[Celkem receptů: 61]

 1 / 7 

 
Pochoutka z Pyrenejí

Pochoutka z Pyrenejí

Nejdříve si připravíme veškeré výše zmíněné suroviny, které budeme k přípravě pokrmu potřebovat. Omytou, oloupanou a očištěnou dýni zbavenou semínek pokrájíme na kostky, lehce osolíme, zakápneme extra panenským olivovým olejem, promícháme a dáme péct do předehřáté trouby na...

více zde...

 
Losos s hrubozrnnou hořčicí a javorovým sirupem s pažitkovým brambůrkem

Losos s hrubozrnnou hořčicí a javorovým sirupem s pažitkovým brambůrkem

Toto vše promícháme v misce. Směsí potřeme porci lososa a necháme asi půl hodinky odpočinout. Mezitím si uvaříme malé brambůrky (možno zakoupit jako pařížské) běžně k dostání...

více zde...

 
Pečený filet z candáta s francouzskou omáčkou a hrubozrnnou hořčicí. Šťouchané brambory s cibulkou a

Pečený filet z candáta s francouzskou omáčkou a hrubozrnnou hořčicí. Šťouchané brambory s cibulkou a

Nejdříve si připravíme všechny výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy potřebovat. Filet z candáta osolíme, opepříme, nařízneme...

 

více zde...

 
Filet ze pstruha s bylinkovým máslem a kroupovým rizotem

Filet ze pstruha s bylinkovým máslem a kroupovým rizotem

Připravíme si potřebné suroviny: pšeničné kroupy, filety ze pstruha, pórek, domácí bylinkové máslo, rybí vývar, máslo, šalotka, blanšírovaná mrkev s celerem, klíčky z červené...

více zde...

 
Mušle marinier neboli mušle po námořnicku

Mušle marinier neboli mušle po námořnicku

Mušle vyperte ve slané vodě a zbavte byssových vláken a nečistot. Jsou-li mušle špatné (buďto se samy otevřely nebo páchnou), vyhoďte je. Cibuli rozkrojte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, mrkev a celer na nudličky a česnek na plátky. Do kastrolu nalijte víno, přidejte směs...

více zde...

 
Mečoun, celerové rizoto a opečený brambůrek

Mečoun, celerové rizoto a opečený brambůrek

Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném oleji dosklovata. Rýži propláchneme pod studenou vodou, přidáme k šalotce a dále restujeme...

více zde...

 
Bretaňské ústřice podávané se zálivkou ze šumivého vína a zázvorovým chlebem

Bretaňské ústřice podávané se zálivkou ze šumivého vína a zázvorovým chlebem

Otevřenou ústřici upravíme na talíř, zakápneme dresinkem a posypeme pečivem se zázvorem a doplníme salátem z mořských řas. K ústřicím jsem vybral sekt, který jsme použili i...

více zde...

 
Grilované krevety s chřestem a ragú z cherry rajčátek

Grilované krevety s chřestem a ragú z cherry rajčátek

Připravíme si potřebné suroviny. Pokud není k dispozici šalotka, postačí červená cibule, která nemá tak výraznou cibulovou chuť. Počet použitých rajčat, jak čerstvých, tak sušených, se může lišit v závislosti na...

více zde...

 
Treska se zeleným chřestem

Treska se zeleným chřestem

Tresku osolíme a lehce opepříme nahrubo mletým černým pepřem, krátce opečeme z obou stran na pánvi s trochou olivového oleje a čerstvého másla, pak přidáme snítku tymiánu a celé stroužky česneku. Zastříkneme...

více zde...

 
Dim sum s tygřími krevetami

Dim sum s tygřími krevetami

Z obou druhů škrobu a vroucí vody vypracujeme těsto. Z něj potom tvoříme malé kuličky, které zploštíme do tenké placky o průměru asi čtyři centimetry. Doprostřed položíme hromádku směsi tvořenou nasekanými...

více zde...

 
[Celkem receptů: 61]

 1 / 7 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.