GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.07.2024, svátek má Věroslav
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Mušle marinier neboli mušle po námořnicku

 

 

 

Musle marinier neboli musle po namornicku4 porce


Ingredience:
4 kg mušlí slávek
15 ml bílého vína
5 ml smetany
1 střední bílá cibule
1 střední červená cibule
1 stroužek česneku
1 menší mrkev
4 řapíky celeru
1 rajče
hrst hladké petržele
bobkový list, 4 kuličky nového koření, pepř, sůl

 

 

 

 


Vladimir HonzakPracovní postup:
Mušle vyperte ve slané vodě a zbavte byssových vláken a nečistot. Jsou-li mušle špatné (buďto se samy otevřely nebo páchnou), vyhoďte je. Cibuli rozkrojte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, mrkev a celer na nudličky a česnek na plátky. Do kastrolu nalijte víno, přidejte směs krájené zeleniny a mušle. Osolte, přidejte koření a pod pokličkou přiveďte do varu na prudkém ohni. Asi po dvou minutách mušle prohoďte tak, aby se ty, které byly vespod, přesunuly nahoru a obráceně.


Po dalších dvou minutách, když už jsou všechny mušle otevřené, přidejte na kostičky nakrájená rajčata, jemně nakrájenou petrželku a smetanu. Ještě asi minutu nechte podusit. Přílohou může být bílé pečivo, rozpečená česneková bageta, ale nejlepší jsou nadvakrát smažené belgické pommes frites, třeba i s majonézou.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Vladimír Honzák, Executive chef Belgian Beer Cafe
11.01.2012 - 06:34:48



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 8 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

06.10.2009 - 20 tázek pro: Vladana Horáková, generální ředitelka, Aquapalace Hotel Prague

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.