1 / 10
Hlucké vdolečky
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zatím utřeme 4 žloutky s 20 dkg másla, pak vmícháme 15 dkg cukru moučky. Přidáme směs do kvásku a postupně přimícháme sůl, mléko, nastrouhanou citronovou kúru a 1 celé vejce. Potom začneme...
více zde...
Čokoládový mousse s malinami
Nejdříve si připravíme veškeré výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy dezertu potřebovat. Temperace čokolády se provádí, aby byla lesklá a křupavá. Hořká, 70% čokoláda se zahřeje na 50-55 °C a rychlým šokem se zchlazuje na...
Makronky podle šéfcukráře Brasserie La Gare Pavla Jurašky
Francouzské macarons, u nás známé jako makronky, drobné mandlové „laskonky" nejrůznějších barev slepované ochucenou náplní, jsou stále oblíbenější laskominou. Přestože je tenhle sladký zázrak spojený především s francouzskými cukrárnami a pekařstvími, původně pochází z Itálie. To ostatně...
Jahody s mátovým cukrem
Jahody omyjte, odstopkujte a nechejte okapat na utěrce. Mátové listy dejte do sekacího mixéru spolu s cukrem a mixujte, až se vytvoří zelenkavá směs, v níž nejsou patrné kousky listů. Využívejte pouze první, maximálně...
Knedlíčky s třešněmi
Vše zpracujte na vláčné těsto - je-li třeba, přidejte víc mouky nebo naopak zvláčněte trochou mléka či smetany. Dejte vařit vodu se špetkou soli a zatím odtrhejte z těsta kousky, roztlačte je v dlani na placičku a plňte vypeckovanými...
Bonbony z mozzarelly
Kuličku mozzarelly opatrně navrtáme špičatým nožem. Do otvoru vložíme praženou mandli nebo pražený oříšek kešu. Kuličku potřeme kysanou smetanou, aby byla lepivá, a obalíme ji celou v hrubě mleté směsi...
Čokoládový lanýžový dort
Čokoládu rozpustíme v másle (teplota hmoty nesmí přesáhnout 50 °C). Vyšleháme vejce s třtinovým cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem, promícháme a nakonec lehce a důkladně zamícháme hladkou mouku, do které jsme vysypali obsah vanilkových lusků. Naplníme...
Jahodová láska
Rozmixujeme čerstvé jahody s cukrem, přidáme nabobtnalou plátkovanou želatinu a vše smícháme s vyšlehanou smetanou. Při plnění do srdcových formiček začínáme klást dospodu piškoty marinované v likéru z růžových růží, dále vrstvu směsi z jahod a želatiny. Potom začínáme přidávat...
Horký čokoládový dortík s ořechovým pestem a domácí vanilkovou zmrzlinou
Ve vodní lázni rozpustíme černou čokoládu, žloutky a máslo. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a opatrně metlou vmícháme do vlažné směsi. Celé necháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici. Těsto dále plníme do vymazaných formiček asi z jedné poloviny a pečeme v troubě při teplotě...
Frgále
Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí a lžičku cukru. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím utřeme zbylý cukr s máslem a žloutky. Když se na kvásku začnou dělat bubliny, přidáme k němu...
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)