GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

[Celkem receptů: 94]

 1 / 10 

 
Hlucké vdolečky

Hlucké vdolečky

Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zatím utřeme 4 žloutky s 20 dkg másla, pak vmícháme 15 dkg cukru moučky. Přidáme směs do kvásku a postupně přimícháme sůl, mléko, nastrouhanou citronovou kúru a 1 celé vejce. Potom začneme...

více zde...

 
Čokoládový mousse s malinami

Čokoládový mousse s malinami

Nejdříve si připravíme veškeré výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy dezertu potřebovat. Temperace čokolády se provádí, aby byla lesklá a křupavá. Hořká, 70% čokoláda se zahřeje na 50-55 °C a rychlým šokem se zchlazuje na...

více zde...

 
Makronky podle šéfcukráře Brasserie La Gare Pavla Jurašky

Makronky podle šéfcukráře Brasserie La Gare Pavla Jurašky

Francouzské macarons, u nás známé jako makronky, drobné mandlové „laskonky" nejrůznějších barev slepované ochucenou náplní, jsou stále oblíbenější laskominou. Přestože je tenhle sladký zázrak spojený především s francouzskými cukrárnami a pekařstvími, původně pochází z Itálie. To ostatně...

více zde...

 
Jahody s mátovým cukrem

Jahody s mátovým cukrem

Jahody omyjte, odstopkujte a nechejte okapat na utěrce. Mátové listy dejte do sekacího mixéru spolu s cukrem a mixujte, až se vytvoří zelenkavá směs, v níž nejsou patrné kousky listů. Využívejte pouze první, maximálně...

více zde...

 
Knedlíčky s třešněmi

Knedlíčky s třešněmi

Vše zpracujte na vláčné těsto - je-li třeba, přidejte víc mouky nebo naopak zvláčněte trochou mléka či smetany. Dejte vařit vodu se špetkou soli a zatím odtrhejte z těsta kousky, roztlačte je v dlani na placičku a plňte vypeckovanými...

více zde...

 
Bonbony z mozzarelly

Bonbony z mozzarelly

Kuličku mozzarelly opatrně navrtáme špičatým nožem. Do otvoru vložíme praženou mandli nebo pražený oříšek kešu. Kuličku potřeme kysanou smetanou, aby byla lepivá, a obalíme ji celou v hrubě mleté směsi...

více zde...

 
Čokoládový lanýžový dort

Čokoládový lanýžový dort

Čokoládu rozpustíme v másle (teplota hmoty nesmí přesáhnout 50 °C). Vyšleháme vejce s třtinovým cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem, promícháme a nakonec lehce a důkladně zamícháme hladkou mouku, do které jsme vysypali obsah vanilkových lusků. Naplníme...

více zde...

 
Jahodová láska

Jahodová láska

Rozmixujeme čerstvé jahody s cukrem, přidáme nabobtnalou plátkovanou želatinu a vše smícháme s vyšlehanou smetanou. Při plnění do srdcových formiček začínáme klást dospodu piškoty marinované v likéru z růžových růží, dále vrstvu směsi z jahod a želatiny. Potom začínáme přidávat...

více zde...

 
Horký čokoládový dortík s ořechovým pestem a domácí vanilkovou zmrzlinou

Horký čokoládový dortík s ořechovým pestem a domácí vanilkovou zmrzlinou

Ve vodní lázni rozpustíme černou čokoládu, žloutky a máslo. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a opatrně metlou vmícháme do vlažné směsi. Celé necháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici. Těsto dále plníme do vymazaných formiček asi z jedné poloviny a pečeme v troubě při teplotě...

více zde...

 
Frgále

Frgále

Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí a lžičku cukru. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím utřeme zbylý cukr s máslem a žloutky. Když se na kvásku začnou dělat bubliny, přidáme k němu...

více zde...

 
[Celkem receptů: 94]

 1 / 10 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.