Jitka Rákosníková, autorka České domácí kuchařky a šéfredaktorka časopisu F.O.O.D.
1/2 kg tvarohu, nejlépe plnotučného4 lžíce hrubé mouky4 lžíce dětské krupičky2 lžíce krupicového cukrušpetka soli1 vejcemáslo, tvaroh a cukr na posypání
Vše zpracujte na vláčné těsto - je-li třeba, přidejte víc mouky nebo naopak zvláčněte trochou mléka či smetany. Dejte vařit vodu se špetkou soli a zatím odtrhejte z těsta kousky, roztlačte je v dlani na placičku a plňte vypeckovanými třešněmi. Těsto dobře uzavřete, vyválejte v dlani, poprašte trochou mouky a dávejte na prkénko nebo talíř.
Ve vroucí vodě nechejte knedlíky vařit asi pět až osm minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové, vyndejte je děrovanou naběračkou nebo drátěným podběráčkem. Podávejte zakapané máslem a posypané rozdrobeným tvarohem a cukrem. Při vaření nedávejte knedlíků do hrnce moc, aby mohly volně plavat, a ujistěte se, že se po vhození nepřilepily ke dnu.
Autor: Jitka Rákosníková, autorka České domácí kuchařky a23.07.2012 - 13:51:53
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)