1 / 13
Selecí hřbet se žampiony a lanýžovým pyré
K podzimu, zvláště u nás na Valašsku, zvěřina odnepaměti patří. Můj praděda měl lesy, zvěřina se u nás doma připravovala po několik generací. Mám ji moc rád, představuje pro mě pravou chuť přírody. Pochutnám si na kančí kýtě s šípkovou omáčkou, zvěřinovém guláši, rád dělám selecí hřbet z divočáka, říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích
více zde...
Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky
Jednoduché, ale skvostné jídlo, které se hodí jako slavnostní večeře pro každou příležitost.
Řecké Tzatziki
Lahodné kuře po francouzsku
„Základem tohoto jednoduchého, ale velmi dobrého, lehkého a přitom efektního jídlajsou brambory a kuřecí prsa. Suroviny zcela běžné v každé kuchyni, ale v tomto receptu připravené s francouzským šmrncem. Existují různé varianty, my jsme si oblíbili tu s hrubozrnnou hořčicí,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.
Paprika plněná masem s jemným knedlíkem
Nejdříve si připravíme veškeré výše uvedené suroviny. Směs na mleté maso Maggi promícháme s vodou a mletým masem. Papriky vyčistíme, naplníme masovou směsí a naskládáme...
Roláda z kuřecích prsou
Kuřecí prsa rozklepejte přes potravinářskou fólii z obou stran. Potom z parmazánu nakrájejte tenké...
Pečené vepřové koleno
Koleno důkladně omyjte a nařízněte na několika místech. Z ostatních surovin připravte marinádu, kterou pečlivě vetřete do naříznutých oblastí kolena. Nechte marinovat v lednici cca 12 hodin. Koleno vložte do pekáče a zalijte zbytkem marinády. Pečte při teplotě...
Pečená kýta selete divočáka s bylinkami, pivním sabayonem a chřestem
Nesolenou kančí kýtu vložíme do marinády z rozmixovaných bylin, pepře a oleje na 24 hodin. Vyjmeme z marinády, osolíme, zprudka opečeme na pánvi a dále pečeme v troubě při teplotě 160 °C. Chřest oškrábeme a povaříme v osolené...
Plněný lank steak se sýrem provolone, bylinkami a chilli papričkami
Nejdříve si připravíme výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy pokrmu potřebovat. Flank steak (Aberdeen Angus) nejdříve posolíme, rozřízneme a připravíme...
Grilovaná žebra marinovaná v omáčkách Jack Daniels
Smíchejte všechny suché ingredience v míse a žebra z obou stran lehce potřete olivovým olejem. Poté obalte ve směsi koření, vložte do misky nebo plechu, překryjte fólií a nechte v lednici na hodinu nebo přes noc...
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)