GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.10.2018, svátek má Sabina
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Řecké Tzatziki

 

Osvěžující příloha nebo samotné jídlo, které patří k létu.
Ingredience:
2 stroužky česneku
350 g salátových okurek, zbavených semínek ze středu
400 g bílého jogurtu
20 g olivového oleje
15 g citronové šťávy
1 ½ čajové lžičky soli
½ čajové lžičky pepře
černé olivy na ozdobení

Recept
V mixéru nebo kuchyňském robotu nejprve posekáme na jemno stroužky česneku. Následně přidáme okurku pokrájenou na kostky a opět posekáme – lze samozřejmě i nastrouhat na struhadle. Vše důkladně promícháme a přidáme bílý jogurt, olivový olej a citronovou šťávu a dochutíme solí, ideálně bylinkovou, a pepřem podle chuti. Opět důkladně promícháme.
Podáváme v mističkách. Nakonec ozdobíme černými olivami.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic.cz
24.07.2017 - 13:47:40



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 5 plus 1 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.