GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.11.2017, svátek má Cecílie
GastroTrend
 

RECEPTY » KUCHAŘKA

[Celkem receptů: 61]

 1 / 7 

 
Recept na pravou valašskou kyselici

Recept na pravou valašskou kyselici

Pro Valašsko jsou typické různé varianty jídel se zelím. Nejznámější je kyselice, hustá polévka z kysaného zelí a smetany, obohacená o brambory, a někdy i o klobásy. Obliba všech těchto krajových pokrmů stále roste. Před časem jsme například na léto vyřadili z nabídky kyselici a nahradili ji jinou, lehčí polévkou, ale neprošlo nám to. Lidé se na ni pořád ptali, takže jsme ji zase vrátili zpět, říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna, který vám přináší recept na pravou valašskou kyselici.

 

více zde...

 
Lahodný houbový krém po valašsku

Lahodný houbový krém po valašsku

Šéfkuchař zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík přináší osvědčený recept na lahodný houbový krém.

více zde...

 
Rajčatová polévka s quinoou

Rajčatová polévka s quinoou

Quinou properte a nechejte okapat v cedníku. Očištěnou zeleninu nakrájejte - cibuli na půlměsíčky, mrkev na kolečka. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj zeleninu, nakrájený česnek a rozmarýn. Po chvíli přidejte... 

více zde...

 
Okurková polévka s chilli

Okurková polévka s chilli

Česnek utřeme a vytřeme jím a olivovým olejem misku. Papričku rozřízneme na polovic a zbavíme semínek. Potom ji nasekáme na...

více zde...

 
Pravá rajská polévka s mozzarellou

Pravá rajská polévka s mozzarellou

Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Hodíme ji na hodně rozpálený olej, může být i olivový. Hned po osmažení dozlatova ji zalijeme najemno nakrájenými loupanými rajčaty z plechovky. Osolíme, opepříme a přidáme nejlépe čerstvou...

více zde...

 
Pražská šunka podávaná s omáčkou z olomouckých tvarůžků a jemným žemlovým knedlíčkem (6 porcí)

Pražská šunka podávaná s omáčkou z olomouckých tvarůžků a jemným žemlovým knedlíčkem (6 porcí)

Máslo přepustíme, orestujeme na něm na jemno krájenou šalotku do růžova, přidáme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Zalijeme vývarem a poté smetanou provaříme...

více zde...

 
Domácí paštika servírovaná s vinným chutnay a podzimním salátem (6 - 8 porcí)

Domácí paštika servírovaná s vinným chutnay a podzimním salátem (6 - 8 porcí)

1. Játra dobře omyjeme, odblaníme, na den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského společně se snítkou tymiánu. 2. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a necháme...

více zde...

 
Silná rybí polévka s pečenými kousky ryb podávané s mléčnou pěnou (4 - 6 porcí)

Silná rybí polévka s pečenými kousky ryb podávané s mléčnou pěnou (4 - 6 porcí)

Na másle opečeme nakrájenou zeleninu dozlatova, potom přidáme rajský protlak, opět zarestujeme, zalijeme vývarem, vložíme bylinky svázané provázkem, osolíme, opepříme a vaříme asi...

více zde...

 
Vlažná polévka z pečené muškátové dýně připravená s créme frâiche a čerstvou bazalkou

Vlažná polévka z pečené muškátové dýně připravená s créme frâiche a čerstvou bazalkou

Oloupanou a nákrájenou dýni, orestujeme společně s nakrájenou mrkví na másle. Zalijeme nejlépe zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Po uvaření přidáme špetku...

více zde...

 
Maková polévka

Maková polévka

Nudle uvaříme v mírně slané vodě. Mléko spaříme se skořicí, badyánem a vanilkou. Sušené ovoce a oříšky nasekáme na kousky. Do máku vmícháme ohřáté mléko zbavené koření, metlou promísíme. Přidáme...

více zde...

 
[Celkem receptů: 61]

 1 / 7 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.10.2011 - Nejlepší pivo v Praze

Nejlepší pivo v Praze točí v nuselské pivnici Zlý časy. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.