1 / 7
Recept na pravou valašskou kyselici
Pro Valašsko jsou typické různé varianty jídel se zelím. Nejznámější je kyselice, hustá polévka z kysaného zelí a smetany, obohacená o brambory, a někdy i o klobásy. Obliba všech těchto krajových pokrmů stále roste. Před časem jsme například na léto vyřadili z nabídky kyselici a nahradili ji jinou, lehčí polévkou, ale neprošlo nám to. Lidé se na ni pořád ptali, takže jsme ji zase vrátili zpět, říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna, který vám přináší recept na pravou valašskou kyselici.
více zde...
Lahodný houbový krém po valašsku
Šéfkuchař zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík přináší osvědčený recept na lahodný houbový krém.
Rajčatová polévka s quinoou
Quinou properte a nechejte okapat v cedníku. Očištěnou zeleninu nakrájejte - cibuli na půlměsíčky, mrkev na kolečka. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj zeleninu, nakrájený česnek a rozmarýn. Po chvíli přidejte...
Okurková polévka s chilli
Česnek utřeme a vytřeme jím a olivovým olejem misku. Papričku rozřízneme na polovic a zbavíme semínek. Potom ji nasekáme na...
Pravá rajská polévka s mozzarellou
Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Hodíme ji na hodně rozpálený olej, může být i olivový. Hned po osmažení dozlatova ji zalijeme najemno nakrájenými loupanými rajčaty z plechovky. Osolíme, opepříme a přidáme nejlépe čerstvou...
Pražská šunka podávaná s omáčkou z olomouckých tvarůžků a jemným žemlovým knedlíčkem (6 porcí)
Máslo přepustíme, orestujeme na něm na jemno krájenou šalotku do růžova, přidáme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Zalijeme vývarem a poté smetanou provaříme...
Domácí paštika servírovaná s vinným chutnay a podzimním salátem (6 - 8 porcí)
1. Játra dobře omyjeme, odblaníme, na den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského společně se snítkou tymiánu. 2. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a necháme...
Silná rybí polévka s pečenými kousky ryb podávané s mléčnou pěnou (4 - 6 porcí)
Na másle opečeme nakrájenou zeleninu dozlatova, potom přidáme rajský protlak, opět zarestujeme, zalijeme vývarem, vložíme bylinky svázané provázkem, osolíme, opepříme a vaříme asi...
Vlažná polévka z pečené muškátové dýně připravená s créme frâiche a čerstvou bazalkou
Oloupanou a nákrájenou dýni, orestujeme společně s nakrájenou mrkví na másle. Zalijeme nejlépe zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Po uvaření přidáme špetku...
Maková polévka
Nudle uvaříme v mírně slané vodě. Mléko spaříme se skořicí, badyánem a vanilkou. Sušené ovoce a oříšky nasekáme na kousky. Do máku vmícháme ohřáté mléko zbavené koření, metlou promísíme. Přidáme...
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)