GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Okurková polévka s chilli

 

(rozpis na 4 porce)

 

2 salátové okurky
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
400 ml podmáslí
1 hrst listů bazalky
1 citron
sůl, pepř


Česnek utřeme a vytřeme jím a olivovým olejem misku. Papričku rozřízneme na polovic a zbavíme semínek.
Potom ji nasekáme na malé kousky.


Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.


Bazalku nasekáme na malé kousky, promícháme v misce s nastrouhanou okurkou a zalijeme podmáslím. Přidáme chilli papričku a trochu citronové šťávy.


Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a dáme krátce vychladit. Podáváme s čerstvou bagetou.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

19.07.2012 - 13:55:18



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 10 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.