GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Domácí paštika servírovaná s vinným chutnay a podzimním salátem (6 - 8 porcí)

 

800 g kachních nebo husích jater, 100 ml koňaku nebo brandy, tymián čerstvý, 100 ml bílého portského vína, 250 g másla, 200 ml smetany ke šlehání, panenský olivový olej, sůl, pepř


1. Játra dobře omyjeme, odblaníme, na den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského společně se snítkou tymiánu. 2. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a necháme zchladnout. 3. Druhou polovinu v kuchyňském kutru rozmixujeme s rozměklým máslem a smetanou, solí a pepřem. Pokud nemáme k dispozici kutr, játra dvakrát umeleme na masovém strojku. 4. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně ještě dochutíme portským či koňakem. 5. Formu vyložíme potravinářskou fólií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. 6. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 85°C asi 40 až 50 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.


Paštiku podáváme s pečivem, zeleninovým salátem a chutney.
Vynikající chuťovou harmonii vytvoříme s vínem s vyšším zbytkovým cukrem. Vybral jsem pro Vás Vinařství Pavlov Chardonnay 2010 pozdní sběr, vyzkoušejte, nebudete litovat!

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Filip Sajler ve spolupráci s hlavním sommeliérem B
25.10.2011 - 10:17:15



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 8 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.