GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 13.11.2018, svátek má Tibor
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Roláda z kuřecích prsou

 


Jana Florentýna Zatloukalová, autorka Kuchařky pro dceru. Její nová kuchařka zaměřená na maso vyjde před letošními vánočními svátky.

 

4 kuřecí prsa
8 plátků sušených rajčat naložených v oleji
8 velkých bazalkových listů
30 g parmazánu
1 lžíce másla
sůl

 

Kuřecí prsa rozklepejte přes potravinářskou fólii z obou stran. Potom z parmazánu nakrájejte tenké hoblinky.

 

Na další kus potravinářské fólie položte rozklepané kuřecí prso, lehce jej osolte, opepřete a podél dolního okraje masa rozložte dva lístky bazalky; na ně přidejte dvě rajčata a dva malé plátky másla. Celou plochu masa pak poklaďte parmazánovými hoblinkami. Pomocí fólie maso srolujte napevno a poté jej do fólie natěsno zabalte, okraje utáhněte.


Přiveďte k varu jeden a půl litru vody a osolte. Pak vypněte plotýnku a do vroucí vody vložte masové balíčky. Zakryjte pokličkou a nechte deset minut být. Obraťte maso horní stranou dolů a na chvíli zapněte plotýnku, jen aby se zahřála voda; nedovolte jí ale, aby začala znovu vřít. Opět vypněte, zakryjte a nechte stát dalších 15 minut.

Poté slijte, rozmotejte jeden konec fólie a vytlačte rolky ven. Nakrájejte šikmo na plátky a podávejte s jemnou přílohou, jako je zelenina dušená na másle, nebo se salátem.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: na Florentýna Zatloukalová, autorka Kuchařky pro d
23.07.2012 - 13:49:39



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 6 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.