GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pečená kýta selete divočáka s bylinkami, pivním sabayonem a chřestem

Suroviny na 4 porce: 800g kýty, 1 svazek čerstvých bylinek, 1 lžíce drceného bílého pepře, 150 ml oleje, 500 g zeleného chřestu, 50 g strouhanky, 30 g másla, 5 vajec, 100 ml polotmavého piva, špetka skořice, 50 ml pomerančové šťávy, sůl, pepř


Nesolenou kančí kýtu vložíme do marinády z rozmixovaných bylin, pepře a oleje na 24 hodin. Vyjmeme z marinády, osolíme, zprudka opečeme na pánvi a dále pečeme v troubě při teplotě 160 °C. Chřest oškrábeme a povaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Vyndáme z vody a necháme okapat. Před podáváním krátce orestujeme na másle a posypeme opraženou strouhankou. Oddělíme žloutky a ve vodní lázni je vyšleháme do pěny. Pak postupně přiléváme pivo a šleháme omáčku 5-7 minut do krémova. Ochutíme pomerančovým likérem a skořicí. Pečenou kýtu servírujeme řezem nahoru, přiložíme chřest a částečně přelijeme pivní omáčkou. Jídlo můžeme ozdobit v másle podušenými a osolenými sherry rajčátky a bylinkou.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Josef Brda, šéfkuchař hotelu Palace, Praha
30.05.2012 - 08:52:18



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 10 je
 

BagssjpPorie 16.02.2024 00:02:00
著名なシャネルコピーの新作が発売中著名なシャネルコピーの大人気なバッグや財布などの新作が情報満載で、高級感が溢れる逸品はこちらで超低価格で購入できます。いっぱい書類もあれば、品質にも保証があります。こちらはお洒落さを追求するのあなたの最高な選びです。超人気なブランドの商品を発売こちらは超人気なディオールやシャネルなどのブランドコピーの冬の大量新作をご紹介いたします。爆安セールも進行中ですので、超低価格で逸品を購入できます。すべての商品の種類が豊富なので、好きに選べます。逸品を見逃げさないで、こちらへチックしましょう。}}}}}} https://www.bagssjp.com/product/detail-9951.html https://www.bagssjp.com/product/detail-6429.html https://www.bagssjp.com/product/detail-11310.html https://www.bagssjp.com/product/detail-10673.html https://www.bagssjp.com/product/detail-10858.html
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.