Suroviny na 1 porci: paprika, baby brambory, rajčata, olivový olej, sýr provolone, flank steak, červená cibule, listová petržel, oregano, rozmarýn, máslo
Krok 1
Nejdříve si připravíme výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy pokrmu potřebovat.
Krok 2
Flank steak (Aberdeen Angus) nejdříve posolíme, rozřízneme a připravíme tzv. kapsu.
Krok 3
Kapsu naplníme nakrájenou směsí z petržele, oregana a sýra. Posléze pokapeme olivovým olejem.
Krok 4
Steak pečeme na grilu. Z každé strany po dobu 3-4 minut. Výsledná podoba steaku je medium až well done.
Krok 5
Vařené baby brambory dále pečeme na másle a přidáme rozmarýn. Brambory se pečou na pánvi na otevřeném ohni po dobu 5 minut a na závěr je pokapeme olivovým olejem.
Krok 6
Na omáčku Criolla nakrájíme papriku na kostičky, cibuli na jemno, česnek (podle chuti), rajčata. Vše je z hlediska gramáže ve stejném poměru.
Krok 7
Do směsi dále přidáme rozmarýn, oregano, petržel, tymián, chilli papričky, hrubou sůl a pepř. Necháme 5 minut odležet, aby směs na omáčku pustila šťávu. Nakonec přidáme olivový olej a vodu.
Krok 8
Hotový pokrm můžeme servírovat. Brambory posypeme čerstvým rozmarýnem, steak ozdobíme tymiánem, pokapeme olivovým olejem a přidáme omáčku Criolla.
Autor: Sergio Guerreros, šéfkuchař restaurace El Asador, 30.05.2012 - 08:43:05
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)