GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.11.2017, svátek má Cecílie
GastroTrend
 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

 

 

Ingredience
600 g vepřové panenky
200 g listového špenátu
300 g brambor
30 g másla
50 ml smetany
20 g eidamu
10 g salátových klíčků
sůl, pepř

Recept
Vepřovou panenku, která je některými řezníky nazývána vepřovou svíčkovou, nakrájíme na porce a zprudka opečeme. Pak necháme dopékat při 80 °C asi 20 minut.  Brambory uvaříme a rozmixujeme s máslem. 1/3 brambor smícháme s listovým špenátem a smetanou a rozmixujeme na hladké pyré. Zbylé 2/3 brambor smícháme s máslem a vytvoříme noky. Noky posypeme sýrem a zapečeme pod grilem.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic.cz
24.07.2017 - 13:51:00



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 7 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.10.2011 - Nejlepší pivo v Praze

Nejlepší pivo v Praze točí v nuselské pivnici Zlý časy. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.