GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.10.2018, svátek má Sabina
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

 

 

Ingredience
600 g vepřové panenky
200 g listového špenátu
300 g brambor
30 g másla
50 ml smetany
20 g eidamu
10 g salátových klíčků
sůl, pepř

Recept
Vepřovou panenku, která je některými řezníky nazývána vepřovou svíčkovou, nakrájíme na porce a zprudka opečeme. Pak necháme dopékat při 80 °C asi 20 minut.  Brambory uvaříme a rozmixujeme s máslem. 1/3 brambor smícháme s listovým špenátem a smetanou a rozmixujeme na hladké pyré. Zbylé 2/3 brambor smícháme s máslem a vytvoříme noky. Noky posypeme sýrem a zapečeme pod grilem.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic.cz
24.07.2017 - 13:51:00



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 8 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.