GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pečené vepřové koleno

 

 

Suroviny: 1 vepřové koleno, 1 velká cibule, nakrájená nahrubo, 2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce soli, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 čerstvá chilli paprička nakrájená najemno, 2 dl piva, 2 stroužky nastrouhaného česneku


Příprava: Koleno důkladně omyjte a nařízněte na několika místech. Z ostatních surovin připravte marinádu, kterou pečlivě vetřete do naříznutých oblastí kolena. Nechte marinovat v lednici cca 12 hodin. Koleno vložte do pekáče a zalijte zbytkem marinády. Pečte při teplotě 150 °C přibližně dvě a půl hodiny. Během pečení koleno dle potřeby otáčejte a podlévejte. Podlévat doporučujeme nejlépe pivem. Druh piva zvolte dle vaší chuti. Koleno podávejte lehce přelité vlastním výpekem. Jako přílohu doporučujeme křupavý chléb a čerstvě nastrouhaný křen. Přejeme dobrou chuť.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Martin Čermák, šéfkuchař restaurace Repre, Praha
30.05.2012 - 08:57:44



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 5 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.